Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileLa Universitatea de vara Societal lucram la lumina zilei!
 

La Universitatea de vara Societal lucram la lumina zilei!

 

Societal organizeaza Universitatea de vara dupa principiile unui eveniment responsabil. In perioada 19 - 23 septembrie 2012, la Miercurea Ciuc, 100 de ONG-isti vor analiza metodele de Responsabilitate Sociala si vor avea ocazia sa le vada aplicate!

Consumul de energie trebuie sa intre pe agenda oricarui “eveniment responsabil”. Astfel, echipa Societal a tinut cont de cele mai mici detalii in organizare pentru a utiliza cu moderatie resursele energetice (petrol, gaze, carbune), a reduce emisiile de CO2 in atmosfera si, nu in ultimul rand, pentru a aminti participantilor ca multe solutii sunt legate de obisnuintele lor de consum.

De ce ne preocupa consumul de energie? Ganditi-va numai la zecile de becuri aprinse inutil in camere si in salile de seminarii, la nenumaratele incarcatoare, laptop-uri si aparate electrice care functioneaza neincetat, la consumul pe care miile de produse pe care le folosim intr-un asemenea eveniment le-au generat in fazele de productie, transport, distributie sau, dupa ce le folosim, pentru a fi reciclate sau eliminate.

Specialistii ne avertizeaza! Emisiile de carbon rezultate din arderea carbunelui, petrolului si gazelor sunt raspunzatoare in mare parte de fenomenul “schimbarilor climatice”.

Echipa Societal isi gestioneaza “factura energetica” si a luat masuri din timp pentru ca evenimentul pe care il organizeaza sa nu fie platit de catre mediu. Iata lista noastra cu masuri:

→ Alegerea unor sali iluminate natural pentru desfasurarea atelierelor;

→ Agenda evenimentului urmareste lumina zilei, astfel majoritatea activitatilor incep dupa rasarit si se termina inainte de apus;

→ Becurile conventionale, care produc mai mult caldura decat lumina, sunt inlocuite cu cele eco-eficiente;

→ Produsele refrigerate, fiind energivore, au fost inlocuite cu cele proaspete, locale;

→ Alte aparate mari consumatoare, precum masina de spalat, vor fi puse in functiune cat mai putin. In cele 4 zile ale evenimentului, lenejeria si prosoapele din camere vor fi schimbate numai la cerere;

→ Fluturasi cu mesajul “Nu deranjati natura!” si explicatiile de rigoare vor atentiona participantii sa aibe un comportament responsabil in spatiile critice de consum (stingerea luminii in camere, scoaterea laptop-urilor din starea de veghe, inchiderea climatizarii/caldurii cand parasesc camerele etc.).

Pentru cei interesati de programul Universitatii aflati mai multe detalii pe www.societal.ro. 

Articol realizat de:

AsociatiaReper21 AsociatiaReper21
10 articole postate
Publica din: 2012-08-13
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
E simplu sa donezi! Sau cum transformi o fotografie in 175 de ore de energie solara
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro