Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileLa Chisinau va avea loc Targul de Parteneriat European pentru Organizatiile Societatii Civile din Moldova
 

La Chisinau va avea loc Targul de Parteneriat European pentru Organizatiile Societatii Civile din Moldova

 

Chisinau, 14 Iunie 2010 — Fundatia Est-Europeana (FEE), Parteneriat European pentru Democratie (EPD) si Asociatia „Promo-LEX” organizeaza la Chisinau, Palatul Republicii, in perioada 15 si 16 iunie 2010, Targul de Parteneriat European pentru Organizatiile Societatii Civile din Moldova.

Evenimentul va aduce impreuna peste 150 de participanti din tari precum Moldova (inclusiv din regiunea Transnistreana), Romania, Cehia, Germania, Polonia, Lituania, Slovacia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Belarus si altele.

Dl Victor Bodiu, Ministru de Stat si Dl Eugen Caras, Sef adjunct al Departamentului Integrare Europeana, Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al R. Moldova vor veni cu un cuvant de salut la deschiderea Targului, pe data de 15 iunie.

Scopul evenimentul este de a contribui la consolidarea Societatii Civile din Republica Moldova (inclusiv regiunea Transnistreana) prin schimb de experienta, crearea relatilor de parteneriat cu organizatiile non-guvernamentale din tarile Uniunii Europene si CSI, precum si atragerea resurselor financiare pentru initiativele comune lansate de participantii la eveniment.

Programul Targului de Parteneriat European va include urmatoarele subiecte:
Provocari in promovarea drepturilor omului, libertatilor fundamentale si mass-media; Activitati sociale, tineret activ si un mediu inconjurator mai curat pentru o Europa mai buna; Integrare Europeana prin Parteneriat Estic: oportunitati pentru cooperare intre ONG-uri.

Pe parcursul evenimentului, participantii vor avea posibilitatea de a interactiona cu diverse organizatii si donatori pentru a propune proiecte si activitati care ar stimula cooperarea, coordonarea si transferul de cunostinte in domeniile lor de activitate.

Desi, Moldova se afla la etapa de tranzitie pro-europeana, exista un contact limitat intre Organizatiile Societatii Civile din Moldova si cele Europene. Deoarece Societatea Civila este vitala pentru dezvoltarea sistemului democratic este necesar de a consolida capacitatile acesteia si de a extinde posibilitatile de schimb de experienta.
Cooperarea transfrontaliera contribuie la preluarea practicilor pozitive de tranzitie spre democratie din tarile Europei Centrale si de Est.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa contactati Coordonatorul Targului de Parteneriat European, Ludmila Malai, la tel. (+373) 68 25 91 81 sau partnershipfair@epd.eu sau Olga Gordila, la tel (+373) 69 06 20 08, sau 449626, crdt@promolex.md

Detalii pe pagina web: www.partnershipfair.eu

Proiect sustinut financiar de catre National Endowment for Democracy (NED), The Black Sea Trust for Regional Cooperation, Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si Agentia Suedeza pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala (Sida/Asdi).

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Prima intalnire a Clubului Copiilor Sanatosi - 1 iulie

Petitie privind dreptul la adoptie internationala

Campania FEANTSA “Stoparea Fenomenului persoanelor fara Adapost”

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro