Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileLa "Atelierul de panza" au fost realizate 23.000 de sacose de catre persoane aflate in dificultate
 

La "Atelierul de panza" au fost realizate 23.000 de sacose de catre persoane aflate in dificultate

 

Atelierul de panza"Atelierul de Panza" reprezinta extinderea proiectului "Sacosa de panza" la 2 ani de la initierea acestuia de catre ViitorPlus - Asociatia pentru dezvoltare durabila.

Acest proiect reprezinta inca un model de activitate bazata pe principiile economiei sociale.

„Atelierul de panza” este un puzzle de valori care se imbina. Piesele lui: valorile economica, sociala si de mediu se potrivesc pentru a da ceva unitar. Daca pana acum intr-o activitate economica aceste piese nu se imbinau bine si trebuiau fortate: ba mai taiai coltul unei piese de mediu, ba injumatateai una sociala, acum avem un model in care toate acestea se potrivesc.

Imbinand aceste valori, s-a reusit realizarea pe perioada 2009-2011 a 23.000 de sacose din panza naturala in atelierul social si cu ajutorul doamnelor de la domiciliu.

„Sacosa de panza” este cel mai cunoscut brand al „Atelierului de panza” si este conceputa ca o alternativa ecologica la pungile de plastic. De aceea tesatura folosita este bumbacul netratat, nevopsit si neinalbit, iar eticheta este din hartie reciclata.

Pentru ca obiectele din panza sunt utile, trainice si multifuncionale, sacosei de panza i s-au alaturat si alte produse: ghiozdane, sorturi de bucatarie,veste, huse de telefon, semne de carte. Tot cu gandul la mediu, se incearca in atelier sub forma unui experiment o noua metoda de imprimare, mai simpla: linogravura.

Programul din atelier incepe cu sosirea celor 3 angajate, persoane cu probleme sociale, care beneficiaza de un program de reinsertie socio-profesionala. Adaptandu-se muncii din atelier, ele capata experienta, invata sa respecte un orar, o norma, relatia cu un angajator si deprind abilitati pentru a se integra pe piata muncii. 10 persoane cu probleme sociale au fost angajate in cadrul atelierului social si au contribuit la bunul mers al proiectului. Alaturi de ele, 3 doamne cu dizabilitati fizice, lucreaza la domiciliu.

Articol realizat de:

viitorplus viitorplus
2 articole postate
Publica din: 2011-10-31
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Sacosa de panza cauta 3 studenti voluntari

Asociatia ViitorPlus invita studentii la voluntariat in Anul European al Voluntariatului

Aplica pentru o experienta unica de voluntariat la ViitorPlus

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro