Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileLa 16 ani a inventat metoda de a transforma algele in biocombustibili
 

La 16 ani, a inventat metoda de a transforma algele in biocombustibili

 

Evie Sobczak este o adolescenta atipica care, la varsta de 16 ani, are preocupari stiintifice care ar putea bune baza viitorului in producerea de energie alternativa. Metoda de a crea biocombustibili din plante este o idee ingenioasa care i-a adus fetei premiul 1 la "Intel’s International Science and Engineering Fair" si aprecierea oamenilor de stiinta care considera ca, datorita ei, algele ar putea fi principala sursa de combustibili a viitorului.

biocombustibiliCeea ce multi oameni de stiinta nu au reusit pana acum, a facut o adolescenta de numai 16 ani, pasionata de stiinta si dornica de a oferi solutii inovatoare pentru problemele globale cu care se confrunta omenirea.

Adolescenta americana a pornit de la zero in descoperirea acestei metode de obtinere ecologica a combustibililor. Si-a creat singura echipamentele, a cultivat ecologic algele si a extras uleiul de ele, transformandu-l in "combustibil verde".

Avantajul metodei lui Evie este ca, spre deosebire de alte inventii de pana acum, metoda ei produce de 20 de ori mai repede si mai mult biocombustibil.

Descoperirea americancei ar putea conduce, in viitor, la scaderea dependentei de combustibili fosili si la crearea unei surse de energie alternative ieftine si "prietenoase" cu mediul inconjurator.

Foto: microbeworld.org

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntarii GDF SUEZ Energy Romania si Chance for Life la ,,Scoala Altfel’’

E simplu sa donezi! Sau cum transformi o fotografie in 175 de ore de energie solara

”Artist si manager cultural la 16 ani”

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro