Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileKitul omului de zapada realizat de mestesugari rromi in cadrul unui proiect de integrare sociala si economica
 

Kitul omului de zapada realizat de mestesugari rromi in cadrul unui proiect de integrare sociala si economica

 

Kitul omului de zapada realizat de mestesugari rromi in cadrul unui proiect de integrare sociala si economicaCei mai priceputi mestesugari traditionali rromi si-au unit fortele in cadrul Romano Butiq, un proiect initiat de Romano Cher - Casa Romilor in cadrul unei campanii ambitioase de integrare sociala si economica. Obiectivul aceste campanii sociale este de a readuce pe piata muncii meseriasul traditional rrom.

In conditiile unei economii din ce in ce mai mecanizata si ma tehnologizata, meseriile ce au la baza lucrul de mana, manufactura, si-au pierdut din populariate. Semnificatia lor ramane insa importanta si reprezinta un bun prilej pentru dezvoltarea economiei sociale.

Kitul omului de zapada din imagine este compus din doi ochi, un nas, o gura, cinci nasturi, un fular, o palarie din tabla, tot ce este necesar pentru a inalta un om de zapada reusit. Aceste obiecte au fost produse cu atentie de catre mestesugari in lemn din localitatile Ciocanari si Babeni, de croitorese din Bucuresti, iar palariile de catre gabori din Targu-Mures si Caracal.

Astfel, cinci comunitati de rromi au fost implicate in realizarea kitului omului de zapada.

Ideea kitului ne-a venit atunci cand vazut maturile de buna calitate produse de mestesugarii rromi si ne-am amintit de vremurile copilariei, de copiii care sunt atat de entuziasmati de prima ninsoare pentru ca pot ridica o multime de oameni de zapada numai buni pentru joaca. Acum mestesugarii rromi aduc mai aproape de copii povestea omului de zapada", a declarat un reprezentant al Casei Romilor.

"Romano Cher - Casa Romilor" este un proiect cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltare Resurse Umane 2007-2013 si are ca obiectiv principal readucerea pe piata economica si in viata activa a comunitatii pe meseriasul traditional de etnie roma. Proiectul se desfasoara in perioada iunie 2010 - februarie 2013.

sursa foto: kcmc.ro

 

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Rromii protesteaza in Capitala - nu vor sa fie numiti tigani

Protocol pentru sprijinirea rromilor repatriati

Guvernul sustine schimbarea denumirii de rrom in tigan

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro