Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileKFC si Pizza Hut sustin pentru al 6-lea an proiectul World Vision Romania "Vreau in clasa a noua"
 

KFC si Pizza Hut sustin pentru al 6-lea an proiectul World Vision Romania "Vreau in clasa a noua"

 

In luna octombrie, in restaurantele KFC si Pizza Hut se desfasoara o campanie de strangere de fonduri in spijinul copiilor din programul "Vreau in clasa a noua" al fundatiei World Vision Romania. Pentru al saselea an consecutiv, KFC si Pizza Hut strang fonduri pentru copiii romani care traiesc in mediul rural, astfel incat acestia sa isi poata continua studiile la liceu.

Din fondurile colectate, organizatia World VisionVreau in clasa a noua Romania va oferi burse pentru 57 de copii fara posibilitati materiale. In perioada 1 - 31 octombrie, oricine poate dona 1 Leu in restaurantele KFC si Pizza Hut, fara a fi nevoit sa cumpere ceva.

"Proiectul Vreau in clasa a noua este unul foarte important pentru organizatia World Vision Romania. Suntem mandri sa sarbatorim acum, impreuna cu prietenii nostri de la KFC si Pizza Hut, intrarea in cel de-al saselea an de proiect. Le multumim ca au fost alaturi de noi in tot acest timp si ca ne-au ajutat sa sustinem multi copii sa-si continue studiile la liceu. Pana in prezent, peste 500 de copii cu situatie materiala dificila au terminat liceul datorita proiectului nostru, iar jumatate dintre ei sunt acum la facultate, deci ei privesc astazi cu mult mai multa incredere catre un viitor in care visele lor se pot transforma in realitate. Intalnirile pe care le organizam periodic cu acesti tineri sunt extrem de emotionante - este extraordinar sa vezi cat de motivati sunt acesti tineri si cat de mult isi doresc sa reuseasca in viata", a declarat Catalin A. Popa, Director Executiv World Vision Romania.

"In zonele rurale din Romania, doar 55% dintre tineri isi continua studiile la liceu. In celelalte cazuri, familiile nu au posibilitati financiare pentru a-si sustine copiii pe perioada liceului. La KFC si Pizza Hut, credem ca sta in puterea noastra sa facem o diferenta si sa le oferim copiilor sansa la o educatie mai buna. De aceea, in fiecare an, sustinem campania "Vreau in clasa a noua", initiata de World Vision Romania. Donand 1 Leu sau mai mult in orice restaurant KFC sau Pizza Hut, oricine poate sa ajute un copil care isi doreste sa mearga la liceu. In ultimii 6 ani, impreuna cu clientii nostri, am adunat mai mult de 172.000 de euro si suntem increzatori ca anul acesta campania va avea un succes cel putin la fel de mare ca editiile trecute", a declarat Mark Hilton, CEO KFC si Pizza Hut Romania.

"Tinerii acestia sunt un exemplu de ambitie si perseverenta pentru oricare dintre noi. Pentru World Vision educatia a fost intotdeauna o prioritate majora - prin programele noastre de dezvoltare comunitara urmarim ca un numar tot mai mare de copii, indiferent de situatia lor materiala, sa mearga la scoala", a completat Catalin A. Popa, Director Executiv World Vision Romania.

Copiii implicati in proiect sunt selectati in functie de situatia financiara a familiei din care provin, de rezultatele scolare si de dorinta lor de a merge la scoala. In timpul liceului, acestia beneficiaza de o bursa lunara care le acopera cheltuielile necesare pentru a-si continua studiile.

De asemenea, tinerii sunt ajutati sa obtina rezultate scolare bune si sa se adapteze in noul mediu prin activitati educative si culturale pentru a-si atinge potentialul maxim. Participand la activitati de socializare cum sunt intalnirile pe diverse teme educative adecvate varstei, tabere, concursuri, excursii, copiii fac fata mai usor solicitarilor mediului social si scolar.
Campania face parte din programul World Hunger Relief, cea mai mare initiativa internationala din sectorul privat, lansata de World Food Programme, o subsidiara a Organizatiei Natiunilor Unite. Programul World Hunger Relief este sustinut anual de YUM!, fiind prezent in peste 130 de tari si teritorii si in mai mult de 39.000 de restaurante KFC, Pizza Hut si Taco Bell si implicand aproape 1,5 milioane de angajati.

La nivel national, campania este sustinuta de prezentatorul TV, Dani Otil. Alte persoane publice, precum solistul trupei Voltaj Calin Goia si actrita Daniela Nane, s-au implicat in sprijinirea actiunii.

Despre World Vision Romania

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valori crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 23 de ani de prezenta in Romania am desfasurat programe pentru mai mult de 350.000 de copii si adulti, in 394 de comunitati din 8 judete.
World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea, in comunitatile rurale unde este prezenta, desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducerea abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.

Despre KFC

Lantul de restaurante KFC este operat in sistem de franciza, licenta pentru Romania fiind acordata in 1997 companiei US Food Network. In prezent, in Romania sunt deschise 49 de restaurante KFC atat in Bucuresti, cat si in alte orase precum Timisoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Pitesti si Brasov.

Despre Pizza Hut

Pizza Hut, lantul de restaurante cu un concept casual, opereaza pe piata romaneasca din 1994 sub contract de masterfranciza acordat companiei American Restaurant System. Pizza Hut a venit in Romania in 1994, odata cu deschiderea primei locatii din Calea Dorobantilor, iar in prezent detine noua restaurante in Bucuresti, doua in Cluj si cate unul in Iasi, Constanta, Ploiesti si Timisoara.

Articol realizat de:

WorldVisionRomania WorldVisionRomania
11 articole postate
Publica din: 2012-06-19
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
World Vision Romania se alatura campaniei internationale "Famine no more!"

World Vision Romania ofera o sansa copiilor si tinerilor cu dizabilitati fizice, psihice si sociale din Romania

World Vision Romania lanseaza campania sociala „Cu o carte schimba o viata”

World Vision Romania lanseaza campania "Eu cum ajung la scoala?"

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro