Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileInvatam despre alimentatia sanatoasa la Centrul Comunitar Generatii
 

Invatam despre alimentatia sanatoasa la Centrul Comunitar Generatii

 

Florentina Opris, gazda emisiunii “Sport, dieta si o vedeta”, a fost invitata sa discute despre hrana sanatoasa si accesibila financiar cu varstnicii si copiii, beneficiari ai Centrului Comunitar Generatii.

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a organizat un seminar despre solutii accesibile pentru stil de viata sanatos adresat copiilor si varstnicilor beneficiari ai Centrului Comunitar Generatii din Bucuresti.

Pornind de la dictonul “alimentele sa va fie medicamente”, invitata a fost Florentina Opris, realizatoarea emisiunii "Sport, Dieta & o Vedeta" difuzata la postul Prima TV.

Ideea evenimentului i-a apartinut Magdei Circu, “voluntar de profesie” in programul Fundatiei Vodafone la Centrul Comunitar Generatii. Impreuna cu varstnicii, copiii si tinerii, beneficiari ai Centrului, Magda realizeaza ateliere de gatit si lectii de bune maniere.

“Pentru ca-i iubesc pe copiii nostri de la Generatii am ales sa promovez si sa le vorbesc in cadrul fiecarui atelier de gatit despre binefacerile alimentatiei sanatoase. Cu toate acestea, nu reuseam de fiecare data sa-i fac sa inteleaga importanta consumului de produse sanatoase. In sprijinul meu am invitat-o pe Florentina Opris, prezentatoarea emisiunii "Sport, Dieta & o Vedeta" sa le vorbeasca deschis despre cat de usor si accesibil este ai o alimentatie corecta. Prezenta ei s-a dovedit a fi o idee foarte buna  pentru ca i-a cucerit pe copii cu dragoste, cu rabdare si energia pozitiva de care a dat dovada in timpul discutiilor”, a spus Magda Circu, voluntar al Centrul Comunitar Generatii in programul Fundatiei Vodafone.

Pe parcursul evenimentului, copiii si varstnicii au putut afla care sunt alimentele importante pentru meniul fiecarei zile, in ce mod se pot asocia corect fructele, painea si carnea, si cat este de necesara miscarea in eliminarea toxinelor din organism.

Seminarul de stil de viata sanatos a prezentat alimente de sezon, produse in Romania, accesibile financiar beneficiarilor Centrului si familiilor acestora.

Copiii au primit si idei pentru un meniu sanatos la pranzul servit gratuit la cantina sociala a Centrului Generatii. Cantina, utilitata cu echipament modern de Fundatie, este doar unul dintre proiectele sociale de zi cu zi ale Centrul Comunitar Generatii.

Centrul Comunitar Generatii

Deschis in urma cu cinci ani, in incinta Colegiului UCECOM “Spiru Haret” din Sectorul 6, centrul isi doreste sa vina in intampinarea nevoilor varstnicilor, tinerilor, copiilor si familiilor acestora din comunitate intr-o abordare “intergenerationala”, noua si unica in Romania. 

In medie, circa 50 de persoane de toate varstele participa zilnic, in functie de propriile nevoi, la activitatile sociale, recreative si artistice organizate de echipa centrului cu sprijinul a numerosi voluntari: programe de tip after-school (lectii de limbi straine, matematica, gramatica limbii romane sau chimie), ateliere de pictura, cursuri de calculator, ore de gatit, lectii de dans, corul Centrului sau punerea in scena a unor piese de teatru “intergenerationale”.

In atmosfera vesela si dinamica, plina de optimism, varstnicii reusesc sa uite de singuratate, se simt utili sprijinindu-i pe cei mici si invatandu-i lucruri noi.

Echipa „Generatii” organizeaza anual o tabara si diverse excursii in care copiii, tinerii si varsticii participa, leaga prietenii si petrec clipe pe care altfel nu si le-ar putea permite.

Coaforul Sperantei

Cu sprijinul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei si al L’Oreal  Romania, in cadrul Colegiului UCECOM “Spiru Haret”,  a fost deschis „Coaforul Sperantei”, locul unde varstnicii sunt tunsi si coafati gratuit de tineri viitori stilisti, iar pret de cateva momente acestia se pot simti rasfatati si pretuiti in ciuda varstei inaintate.

Detalii pe http://www.fpmr.ro/index.php?page=centrul-comunitar-generatii si centrulgeneratii.blogspot.ro.

Contact:
Pentru mai multe informaţii:
Oana-Rebeca Neagu (Anton),
Manager Fundraising
Departament Fundraising si Comunicare
Fundaţia Principesa Margareta a României
E-mail: oana.anton@principesa.ro
Telefon: 0735 44 44 88; 0723 28 60 35

Sursa foto: fmpr.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Tu cate alimente risipesti?

Proiectul social Cosul cu Alimente sprijina familiile nevoiase

Elevii Scolii Americane doneaza alimente

Cosul de solidaritate: alimente de baza mai ieftine pentru pensionari

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro