Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileIn tabara de la Costesti de-a dacii si romanii
 

In tabara de la Costesti, de-a dacii si romanii

 

tabara costestiIn tabara de la Costesti (judetul Hunedoara) copiii au ocazia sa redescopere modul de viata al dacilor si romanilor, sa invete tehnici de olarit, mestesugarie, cat si tactici de lupta de acum mai bine de 2000 de ani, sa viziteze vestigiile dacice din Muntii Orastiei si sa afle mai multe despre istoria predecesorilor lor.

Tabara de la Costesti face parte din cele 15 scoli de vara infiintate la initiativa Autoritaii Nationale pentru Tineret (ANT) cu scopul de a atrage interesul copiilor pentru petrecerea vacantei de vara in tabere scolare.

“Scolile de vara vor functiona incepand din 28 iulie si pana in 15 septembrie. ANT a ales sa infiinteze o scoala de vara in judetul nostru pe probleme legate de istorie, deoarece a considerat ca, vizitand Munţii Oraştiei, elevii vor avea numai de castigat. Noi am incheiat un parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara, care ne va pune la dispozitie profesori de istorie, care vor face ore cu elevii veniti in tabara la Costesti si vor vizita impreuna cu acestia vestigiile dacice din zona Munţilor Orastiei. Profesorii se vor prezenta la intalnirile cu elevii ca si cum s-ar duce sa predea la catedra si vor fi platiti pentru activitatea depusa. Este pentru prima data cand se intampla asa ceva in judetul Hunedoara", afirma Szell Lorincz, seful Directiei Judetene pentru Tineret Hunedoara.

Ateliere zilnice si activitati

Printre atractiile taberei de la Costesti se numara atelierele de arheologie experimentala, in care copiii vor invata cum se realizau oalele de lut romane si armele dacice, atelierul de confectionat arme dupa metode antice, “lupte” intre daci si romani, trasul cu arcul si aruncatul cu sulita.

Costuri

Costurile de cazare in taberele initiate de ANT in acest proiect variaza intre 38 si 46 lei pe zi, in acestea fiind insa incluse si diferitele activitati la care participa copiii pe parcursul taberelor.

Sursa foto: evz.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Viitorul copiilor incepe la scoala

Vacanta la bunicii de la tara

Tabere pentru copiii sinistratilor

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro