Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileGoogle se implica in ajutorarea arhipelagului Filipinez devastat de taifunul Haiyan
 

Google se implica in ajutorarea arhipelagului Filipinez, devastat de taifunul Haiyan

 

Gigantul Google a anuntat lansarea unor aplicatii menite sa le fie de folos filipinezilor afectati de devastatorul taifun Haiyan (cunoscut si sub denumirea de Yolanda), care a lovit statul insular in acest weekend.

Google a lansat cateva instrumente online de Taifun Filipinecriza al caror scop este acela de a contribui la adunarea si distribuirea informatiilor necesare pentru a gestiona efectele catastrofale ale taifunului Haiyan care a ravasit arhipelagul filipinez si a dus la moartea a peste 10.000 de oameni.

Astfel, Google pune la dispozitia internautilor aplicatia web Google Person Finder, cu ajutorul careia pot fi cautate persoanele disparute sau pot fi incarcate informatii despre acestea. Google Person Finder este disponibila si in varianta pentru smartphone.

Un alt instrument de criza lansat de Google este Typhoon Yolanda Relief Map, o harta care ofera informatii cu privire la adaposturile existente si alte detalii pretioase din zona devastata.

Cel de-al 30-lea taifun care a lovit Filipinele in acest an, Haiyan a fost, de departe, cel mai puternic, cu rafale de vant ce au atins viteze de 315 km/ora, rupand copaci si stalpi de electricitate si doborand chiar si cladiri.

UE, SUA, Australia, Japonia si Noua Zeelanda s-au implicat deja in acordarea de ajutoare sinistratilor, dupa ce in Filipine a fost declarata stare de catastrofa nationala.

sursa foto: washingtonpost.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
MSD doneaza 1,25 milioane de dolari pentru ajutorarea sinistratilor din Japonia

Google Plus lanseaza sectiunea de "comunitati" utila pentru ONG-uri

Angelina Jolie a donat bani pentru sinistratii din Italia

23 de milioane de dolari de la Google catre ONG-uri

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro