Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileGoana dupa sanatate - Alerg si ajut un copil - 2018 competitia caritabila de alergare aflata la II-a editie
 

Goana dupa sanatate - Alerg si ajut un copil - 2018, competitia caritabila de alergare aflata la II-a editie

 

Goana dupa sanatate - Alerg si ajut un copil - 2018Pe data de 29 septembrie 2018, Asocia╚Ťia Diaconia Filiala M─âgurele d─â startul semimaratonului “Goana dup─â s─ân─âtate – Alerg ╚Öi ajut un copil”, edi╚Ťia a II-a, eveniment sportiv caritabil avand ca scop promovarea proiectului “Ajut un copil”, dar ╚Öi un mod de via╚Ť─â s─ân─âtos, a sportului si voluntariatului.

“Goana dup─â s─ân─âtate” este al doilea eveniment major organizat în cadrul proiectului “Ajut un copil”, dup─â “Campionatul de fotbal al elevilor din Magurele”, desf─â╚Öurat de-a lungul mai multor s─âpt─âmâni în iarna 2016 – 2017, cu sprijinul Ligii Profesioniste de Fotbal ╚Öi implicarea lui Gheorghe Hagi.

Anul acesta, semimaratonul “Goana dup─â s─ân─âtate” se va desf─â╚Öura în Parcul Alexandru Ioan Cuza (I.O.R.) din Bucuresti ┼či isi propune s─â reuneasc─â peste 700 de participanti, de la copii cu vârste cuprinse între 5 ╚Öi 17 ani, pân─â la adul╚Ťi de peste 90 de ani.

Startul pentru toate cursele din cadrul evenimentului, va avea loc din zona “scenei mari”, începând cu orele 9:00, punctul de sosire fiind în acelasi loc.

Evenimentul “Goana dup─â s─ân─âtate” beneficiaz─â ╚Öi anul acesta de sus╚Ťinerea unor nume sonore ale showbiz-ului ╚Öi sportului românesc, precum: Monica Davidescu, Aurelian Temi╚Öan, Dan Negru, Maricica Puic─â, Laura Badea, Elisabeta Lip─â, Dinu Maxer, Adela Popescu, Radu Vâlcan, dar ╚Öi al celor care ni se vor al─âtura pe parcurs.

Organizatoric, semimaratonul se va desfășura cu sprijinul Primăriei Sector 3, iar partea tehnică va fi asigurată de partenerii Ro Club Maraton, Elite Running si 42km.ro.

Al─âturi de sponsori ╚Öi sus╚Ťin─âtori ne dorim ca acest eveniment s─â constituie înc─â un pas în dezvoltarea proiectului “Ajut un copil” ╚Öi un impuls pentru motivarea implic─ârii societ─â╚Ťii civile într-un domeniu sensibil, cel al copiilor f─âr─â familii, constituindu-se astfel într-o alternativ─â la sistemul de protec╚Ťie al statului, prin sansele crescute la educa╚Ťie ┼či integrare social─â.

Pasiona╚Ťii de alergare, dar nu numai, se pot înscrie în competitie pe platforma evenimentului,  www.goanadupasanatate.ajutuncopil.ro, pân─â la data de 27.09.2018, taxele de participare fiind asimilate ca ╚Öi dona╚Ťii umanitare.

Despre proiectul “Ajut un copil”

Proiectul a luat na╚Ötere în anul 2014, dup─â fericita întâmplare prin care P─ârintele Andrei Dr─âgan, preot paroh în localitatea Nefliu, M─âgurele, a înfiat 3 copii orfani. În urma acestui eveniment, p─ârintele a hot─ârât sa înfiin┼úeze un a╚Öez─âmânt social destinat unui num─âr de 20 de copii f─âr─â familii.

“Am înfiat trei copii, pot s─â mai înfiez douazeci”, declar─â p─ârintele Andrei, plin de încredere ╚Öi entuziasm. 

Astfel, cu ajutorul Consiliului Local M─âgurele, a demarat proiectul de construc╚Ťie al a╚Öez─âmântului socio – educa╚Ťional Sf. Muceni╚Ťa Filofteia, menit s─â g─âzduiasc─â ╚Öi s─â educe 20 de copii f─âr─â familii, de la vârste fragede pân─â la 18 ani, în vederea integr─ârii armonioase în societate.

Proiectul a atras aten╚Ťia oamenilor de bine, proveni╚Ťi din diverse medii, de la business-ul românesc ╚Öi pân─â la multina╚Ťionale, rezultând o echip─â de proiect interdisciplinar─â, în m─âsur─â s─â sus╚Ťin─â toate aspectele, de la cele legale ╚Öi de autorizare, pân─â la cele tehnice ╚Öi financiare.

Pentru a asigura întregul cadru legal, în toamna anului 2016 a luat fiin╚Ť─â Asocia╚Ťia Diaconia Filiala M─âgurele, organiza╚Ťie non-profit care va sus╚Ťine toate activit─â╚Ťile din cadrul proiectului “Ajut un copil”.

În prezent imobilul este finisat la gri în exterior, s-au realizat compartiment─ârile interioare, acoperi╚Öul, instala╚Ťiile de ap─â, canalizare, electrice, de alarm─â ╚Öi video ╚Öi s-a montat tampl─âria termopan. În paralel cu lucr─ârile edilitare, echipa de proiect colaboreaz─â cu autorit─â╚Ťile statului pentru ob╚Ťinerea autoriza╚Ťiilor, avizelor ╚Öi acredit─ârilor necesare.

Datalii pe www.ajutuncopil.ro si pe www.facebook.com/ajutuncopil

Platfforma de înscrieri la competi╚Ťie: www.goanadupasanatate.ajutuncopil.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro

´╗┐
´╗┐´╗┐Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro