Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileFundaţia World Vision România a instruit 100 de fermieri din comunele Dumeşti Todireşti şi Rafaila pentru a deveni apicultori; 145 de copii au beneficiat de hrană mai sănătoasă
 

Fundaţia World Vision România a instruit 100 de fermieri din comunele Dumeşti, Todireşti şi Rafaila pentru a deveni apicultori; 145 de copii au beneficiat de hrană mai sănătoasă

 

Fundaţia World Vision RomâniaJoi, 16 octombrie 2014 ora 10:00, la Centrul de Afaceri din Vaslui, Fundaţia World Vision România a marcat încheierea celor 3 ani de Proiect Apicol din comunele Dumeşti, Todireşti şi Rafaila.

Cei 100 de beneficiari ai Proiectului Apicol au primit fiecare echipament apicol în valoare de 1.000$ (5 stupi de albine şi instrumentar specific) şi au participat la cursuri de apicultură şi lecții practice în stupină. În total, bugetul proiectului a fost de 215.000$, bani investiţi în perioada 1 octombrie 2011 – 1 octombrie 2014. Timp de 3 ani, apicultorii au fost instruiţi şi monitorizaţi permanent privind accesarea de fonduri europene, dezvoltarea strategică în acord cu Planul Național de Dezvoltare Rurală şi participarea la schimburi de experiență şi la târguri de produse tradiționale.  Apicultorii au înfiinţat Asociaţia Apicolă Negreşti (care are deja 60 de membri cotizanţi şi un preşedinte ales), Cooperativa agricolă “Apicola Florile Vasluiului” şi  un magazin apicol prin care pot achiziţiona echipamente, medicamente şi hrană pentru albine la preţ de producător şi care le oferă şansa de a-şi vinde mierea.

 Fundaţia World Vision RomâniaPrin munca lor şi cu sprijinul Fundaţiei World Vision România, donaţia de 500 de stupi de la începutul proiectului a fost înmulţită la 1.100 de stupi în toate cele trei comune vasluiene. În total, apicultorii au produs 20.000 de kg de miere, din care 10.000 de kg de miere au fost vândute la preţul de 15 lei pe kilogram, aducând în comunitate profit de 150.000 de lei. Alte 10.000 de kg de miere au fost folosite pentru consum propriu sau pentru hrana albinelor din stupi. Şapte dintre apicultori au atras 52.500 Euro prin fonduri europene, accesând măsura 141 ,,Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă”: 3 apicultori prin PNDR, 4 apicultori prin GAL ,,Movila lui Burcel” Vaslui.

 Fundaţia World Vision RomâniaPentru a creşte numărul de apicultori din comunităţi, 60 de beneficiari au donat la rândul lor câte un stup pentru alte 12 familii care vor fi mai departe încurajate şi sprijinte să genereze venituri din apicultură. Zece apicultori au donat câte un stup pentru Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Negreşti. Specialiştii Asociaţiei Apicole îi vor ajuta  pe elevi să deprindă tainele meseriei de apicultor.

Numai prin generaţii de tineri competenţi profesional, activi şi motivaţi, potenţialul agricol şi oportunităţile de dezvoltare ale mediului rural pot fi valorificate. Proiectul Apicol este o dovadă în plus a faptului că Fundaţia World Vision România susţine dezvoltarea abilităților agricole ale tinerilor.

Persoana de contact

 

Gabriela Grama
Specialist Comunicare şi Relaţii Publice
Tel: 0731 444 611
E-mail: gabriela_grama@wvi.org

Magda CĂMĂNARU

Manager Zonal

Biroul Iaşi&Vaslui

Fundaţia World Vision România

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro