Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileFundaţia World Vision România a instruit 100 de fermieri din comunele Dumeşti Todireşti şi Rafaila pentru a deveni apicultori; 145 de copii au beneficiat de hrană mai sănătoasă
 

Fundaţia World Vision România a instruit 100 de fermieri din comunele Dumeşti, Todireşti şi Rafaila pentru a deveni apicultori; 145 de copii au beneficiat de hrană mai sănătoasă

 

FundaÅ£ia World Vision RomâniaJoi, 16 octombrie 2014 ora 10:00, la Centrul de Afaceri din Vaslui, FundaÅ£ia World Vision România a marcat încheierea celor 3 ani de Proiect Apicol din comunele DumeÅŸti, TodireÅŸti ÅŸi Rafaila.

Cei 100 de beneficiari ai Proiectului Apicol au primit fiecare echipament apicol în valoare de 1.000$ (5 stupi de albine ÅŸi instrumentar specific) ÅŸi au participat la cursuri de apicultură ÅŸi lecÈ›ii practice în stupină. În total, bugetul proiectului a fost de 215.000$, bani investiÅ£i în perioada 1 octombrie 2011 – 1 octombrie 2014. Timp de 3 ani, apicultorii au fost instruiÅ£i ÅŸi monitorizaÅ£i permanent privind accesarea de fonduri europene, dezvoltarea strategică în acord cu Planul NaÈ›ional de Dezvoltare Rurală ÅŸi participarea la schimburi de experiență ÅŸi la târguri de produse tradiÈ›ionale.  Apicultorii au înfiinÅ£at AsociaÅ£ia Apicolă NegreÅŸti (care are deja 60 de membri cotizanÅ£i ÅŸi un preÅŸedinte ales), Cooperativa agricolă “Apicola Florile Vasluiului” ÅŸi  un magazin apicol prin care pot achiziÅ£iona echipamente, medicamente ÅŸi hrană pentru albine la preÅ£ de producător ÅŸi care le oferă ÅŸansa de a-ÅŸi vinde mierea.

 FundaÅ£ia World Vision RomâniaPrin munca lor ÅŸi cu sprijinul FundaÅ£iei World Vision România, donaÅ£ia de 500 de stupi de la începutul proiectului a fost înmulÅ£ită la 1.100 de stupi în toate cele trei comune vasluiene. În total, apicultorii au produs 20.000 de kg de miere, din care 10.000 de kg de miere au fost vândute la preÅ£ul de 15 lei pe kilogram, aducând în comunitate profit de 150.000 de lei. Alte 10.000 de kg de miere au fost folosite pentru consum propriu sau pentru hrana albinelor din stupi. Åžapte dintre apicultori au atras 52.500 Euro prin fonduri europene, accesând măsura 141 ,,Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă”: 3 apicultori prin PNDR, 4 apicultori prin GAL ,,Movila lui Burcel” Vaslui.

 FundaÅ£ia World Vision RomâniaPentru a creÅŸte numărul de apicultori din comunităţi, 60 de beneficiari au donat la rândul lor câte un stup pentru alte 12 familii care vor fi mai departe încurajate ÅŸi sprijinte să genereze venituri din apicultură. Zece apicultori au donat câte un stup pentru Centrul Åžcolar de EducaÅ£ie Incluzivă din NegreÅŸti. SpecialiÅŸtii AsociaÅ£iei Apicole îi vor ajuta  pe elevi să deprindă tainele meseriei de apicultor.

Numai prin generaÅ£ii de tineri competenÅ£i profesional, activi ÅŸi motivaÅ£i, potenÅ£ialul agricol ÅŸi oportunităţile de dezvoltare ale mediului rural pot fi valorificate. Proiectul Apicol este o dovadă în plus a faptului că FundaÅ£ia World Vision România susÅ£ine dezvoltarea abilităților agricole ale tinerilor.

Persoana de contact

 

Gabriela Grama
Specialist Comunicare şi Relaţii Publice
Tel: 0731 444 611
E-mail: gabriela_grama@wvi.org

Magda CĂMĂNARU

Manager Zonal

Biroul IaÅŸi&Vaslui

FundaÅ£ia World Vision România

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro