Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileFundatia Principesa Margareta a Romaniei la 20 de ani de activitate
 

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei la 20 de ani de activitate

 

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei aniverseaza 20 de ani de activitate in Romania printr-un concert de gala cu scop caritabil la Ateneul Roman.

Fundatia va marca aceasta aniversare printr-un concertul caritabil pe 25 octombrie, de ziua Majestatii Sale Regelui Mihai - cofondator al Fundatiei impreuna cu ASR Principesa Margareta a Romaniei. Scopul evenimentului este de a strange fonduri din vanzarea biletelor pentru ca Fundatia sa poata oferi si in 2011 burse de studiu tinerilor artisti ce intampina dificultati materiale. La eveniment vor participa Familia Regala, membri ai corpului diplomatic, oameni de afaceri, personalitati ale mediului cultural si artistic, sustinatori si apropiati ai Fundatiei.

Anul acesta, in beneficiul Fundatiei si al proiectului „Tinere Talente”, vor canta soprana Nelly Miricioiu, unul dintre cele mai importante nume ale scenei lirice mondiale, baritonul de origine romana Yuriy Tsiple si Orchestra Romana de Tineret - cea mai tanara orchestra de profesionisti din tara – dirijata de maestrul Horia Andreescu. Nelly Miricioiu vine in Romania la invitatia Familiei Regale, special pentru a oferi, pro bono, acest recital exceptional.

Programul va cuprinde arii din “Forta destinului” de Giuseppe Verdi, “Manon Lescaut” de Giacomo Puccini, “Culegatorii de stele” de Florin Comisel, precum si uverturile operelor “Egmont” de Ludwig van Beethoven, “Ruslan si Ludmila” de Mikhail Glinka, “Italianca in Alger” de Gioachino Rossini. Concertul va fi transmis in direct pe TVR Cultural. La final, toti cei prezenti vor fi invitati la un cocktail in foyerul Ateneului.

Biletele la concertul din 25 octombrie au preturi cuprinse intre 150 si 300 lei si sunt disponbile in reteaua de magazine Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, librariile Humanitas - si pe www.eventim.ro.

Concertul caritabil organizat de Fundatie de ziua Regelui Mihai a devenit o traditie pentru iubitorii de muzica clasica si sustinatorii cauzei tinerilor artisti de valoare din Romania. In 2008, la prima editie a Concertului Regal Caritabil, Fundatia s-a bucurat de sprijinul renumitului pianist Dan Grigore si, in anul urmator, de cel al maestrului Cristian Mandeal, la pupitrul Orchestrei de Camera Radio.

Cei 140.000 euro stransi de catre Fundatie in ultimii doi ani s-au transformat in burse pentru 36 de tineri talentati: pictori, graficieni, fotografi, actori, muzicieni, dansatori.
In 2010, 20 de tineri muzicieni si artisti plastici au primit burse in valoare de 2000 de euro fiecare. Tinerii au fost selectati de jurii specializate formate din profesori si artisti consacrati.

Rezultatele proiectului „Tinere Talente” in 2010, in cifre:

  • 19 concerte, 4 expozitii, 2 festivaluri, la care au participat tinerii bursieri in Romania si in strainatate

  • 16 premii I, 4 premii II si 2 premii speciale castigate in competitii nationale si internationale

  • 4 evenimente au fost organizate pentru tineri de catre Fundatie impreuna cu Ambasada SUA la Bucuresti si unii dintre sponsorii proiectului: Edipresse, RBS, BRD

  • 7 zile de studiu si creatie in tabara de la Tescani, finalizate cu un eveniment la Resedinta Ambasadorului SUA, ES dl Mark Gitenstein. Aici, tinerii pictori, fotografi si muzicieni au prezentat un spectacol interactiv, cu muzica si pictura live, in prezenta Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu si a numerosi invitati

Continuam sa credem cu tarie in beneficiile proiectului „Tinere Talente”. Un tablou inspirat se naste din mana artistului, dar nu poate fi împlinit fara pensule, panze si culori. Talentul si daruirea se pot pierde din saracie si lipsa de speranta. Astept sa ne fie alaturi la concert iubitorii de arta si toti cei care vor ca Romania sa isi cultive valorile, in loc sa le iroseasca, Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei.

Sursa foto: profile.ak.fbcdn.net

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Un roman din Marea Britanie a strans 5.000 de lire pentru orfanii din Timisoara

Un nou centru de zi pentru bolnavii de Alzheimer la Targu-Mures

Proiect european pentru persoanele diagnosticate cu cancer

Programul pentru Sanatatea Copiilor: editia 2010

O meserie, o sansa la un viitor

Nicolas Cage, invitat de onoare la BALUL DE CARITATE DE HALLOWEEN

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro