Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileFormularele 230 ANAF pot fi colectate si depuse pe baza de borderou de catre organizatiile beneficiare ca si pana acum!
 

Formularele 230 ANAF pot fi colectate si depuse pe baza de borderou, de catre organizatiile beneficiare, ca si pana acum!

 

Directioneaza 2%Dupa ce ANAF interzisese colectarea si depunerea de catre organizatiile beneficiare a formularelor 230, prin care contribuabilul poate directiona 2% din impozitul pe venit catre un ONG sau o institutie de cult, in urma unui comunicat de presa al Ministerului Finantelor Publice se revine asupra deciziei, permitand depunerea acestora de catre organizatiile beneficiare pe baza de borderou, ca si pana acum.

"Ministerul Finanțelor Publice şi ANAF fac precizări privind procedura depunerii formularului 230 - "Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii", în contextul măsurilor de simplificare și debirocratizare pe care le are în vedere în acest an.

Pentru aplicarea unitară la nivel naţional a prevederilor legale prin circulara transmisă structurilor teritoriale ale ANAF se clarifică posibilitatea depunerii formularului 230 şi de către entitatea nonprofit/unitatea de cult beneficiară a sumei redirecţionate. Măsura este tranzitorie, până la generalizarea depunerii tuturor formularelor prin mijloace electronice de transmitere la distanţă prin intermediul SPV care reprezintă un alt obiectiv strategic al Ministerului Finanțelor Publice

Astfel, se are în vedere centralizarea de către entitatea nonprofit/unitatea de cult beneficiară a formularelor 230, semnate de contribuabili și depunerea acestora la ANAF în baza unui borderou în condiţiile asumării de către reprezentantul ONG/unităţii de cult a răspunderii sub sancţiunea privind falsul în declaraţii şi uzul de fals.

În baza rolului activ şi ca măsură de securizare ANAF va notifica contribuabilii cu privire la opțiunea exercitată prin formularul 230 primit, astfel încât aceștia să cunoască faptul că se dă curs cererii de direcţionare a cotei de 2%.

Trebuie menționat faptul că persoana fizică poate anunța administrația fiscală, într-un termen rezonabil de 30 de zile, dacă sunt inadvertențe cu privire la opțiunea exercitată."

Sursa: Ministerul Finantelor Publice

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro