Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileFestivalul Brazilor de Craciun eveniment caritabil organizat de Asociatia Salvati Copiii Romania
 

Festivalul Brazilor de Craciun, eveniment caritabil organizat de Asociatia Salvati Copiii Romania

 

Festivalul Brazilor de CraciunAsociatia Salvati Copiii Romania organizeaza pentru al zecelea an consecutiv Festivalul Brazilor de Craciun , un eveniment caritabil de amploare prin care se asigura suport pentru copiii care traiesc in medii sociale vulnerabile. Pana in prezent, peste 10.000 de copii au beneficiat de suport pentru a putea fi reintegrati social si educational.

Unul din trei copii din Romania traieste sub limita saraciei, ceea ce are grave repercusiuni asupra dezvoltarii psiho-sociale, potrivit datelor Eurostat facute publice in luna ianuarie a acestui an. Datele releva un aspect si mai grav: copiii cu varste cuprinse intre 0 si 17 ani reprezinta cea mai vulnerabila categorie, tara noastra fiind pe primul loc din Europa in ceea ce priveste procentul minorilor care traiesc la limita subzistentei.

Pentru editia din acest an, au fost creati de catre designeri 20 de brazi inediti, unici. Zece dintre acestia vor fi selectati, urmand a fi licitati in cadrul Galei Caritabile care va avea loc pe 9 decembrie 2010, la Palatul Parlamentului. Brazii vor fi prezentati pe 24 noiembrie, in cadrul unei conferinte de presa.

Fondurile astfel colectate vor constitui donatiile necesare pentru programele de educatie prescolara, prevenire a abandonului si reintegrare scolara a copiilor din 39 de judete ale tarii. In urma campaniilor din anii trecuti, peste 10.000 de copii au beneficiat de suport pentru a putea fi reintegrati social si educational.

Asociatia Salvati Copiii RomaniaAsociatia Salvati Copiii Romania promoveaza de 20 de ani drepturile copilului, in acord cu principiile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. In aceasta perioada 500.000 de copii au fost inclusi in programe educative, de protectie si asistenta medico-sociala, de stimulare a participarii lor in actiuni de promovare si recunoastere a drepturilor lor.

Salvati Copiii Romania este o miscare democratica nationala, neimplicata politic sau religios, bazata pe activitatea voluntara a membrilor sai. Infiintata in anul 1990, organizatia are in prezent filiale in 14 judete, peste 6000 de membri si beneficiaza de activitatea voluntara a peste 800 de persoane, in majoritate tineri.

Salvati Copiii Romania este membra a Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta de promovare a drepturilor copiilor, ce cuprinde 29 de membri si desfasoara programe sociale in peste 120 de tari.

sursa foto: salvaticopiii.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.rorog ajutor
coemntarii
as dori si pt copilasii mei un ajutor de craciun deoarece am 7 ne intretinem dintr-o pensie de boala si sunt si dupa un grav accident de masina
Adaugat de: marianaa la data de 10-December-2013, 3:38
linie gri
 
urgent
coemntarii
buna ziua!suntem o familie cu trei copii si vem nevoie urgent de un contor apa rece DN15 deoarece s-a spart cel vechi si nu avem apa.deasemenea alimente,hainute ,incaltaminte pentru baiatel de 4respectiv 5ani si fata de 12 ani.va rog din suflet sa ne ajutati si sa nu ne ignorati mesajul.va multumesc.dedeaylin29@yahoo.com este adresa de e-mail.va rog din suflet sa imi dati un raspuns pozitiv.
Adaugat de: dedeaylin29@yahoo.com la data de 11-March-2015, 14:52
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Viitorul copiilor incepe la scoala

Un punct de sprijin pentru familiile cu copii cu autism

Un instrument de identificare a noilor nevoi ale copiilor, lansat de FDSC

Tabere pentru copiii sinistratilor

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro