Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileFederația Română de Fotbal susține integrarea prin sport a copiilor cu autism
 

Federația Română de Fotbal susține integrarea prin sport a copiilor cu autism

 

Federația Română de Fotbal susține integrarea prin sport a copiilor cu autismDe multă vreme, fotbalul nu mai este doar un joc. Popularitatea, impactul sportului şi al jucătorilor săi de succes au transformat o activitate sportivă într-un adevărat fenomen social ce contribuie la promovarea, mai ales în rândul copiilor a unui întreg set de valori precum muncă în echipă, fair play, nediscriminare şi un stil de viaţă sanatatos. Sportul este un vehicul pentru dezvoltarea educaţională, socială şi sportivă, iar prin investiţia în fotbalul de bază, UEFA îşi propune să ofere tuturor ocazia să se implice în joc indiferent de vârstă, abilitate, etnie, sex, rasă sau religie.

În România, Federaţia Română de Fotbal continuă proiectul UEFA şi promovează, prin sport, integrarea copiilor speciali şi dreptul tuturor la o viaţă cât mai aproape de normalitate. În cadrul unui parteneriat încheiat cu Asociaţia Help Autism, 25 de copii cu tulburare de spectru autist din centrele asociaţiei, au făcut cunoştinţă cu fotbalul, chiar pe unul dintre terenurile complexului Naţional Arena.

Proiectul are rolul de a crea oportunităţi de coeziune socială, de a le oferi încredere şi încurajare copiilor speciali prin angrenarea în practicarea organizată şi sistematică a sportului. 

Marți, 3 octombrie, oficialii Federaţiei Române de Fotbal i-au ajutat pe cei mici să descopere secretele jocului cu mingea, încurajaţi de pe margine de părinţi şi terapeuţi. Acţiunea a fost desfăşurată sub forma unei ore de socializare în care copiii au fost implicaţi în diverse activităţi care să îi ajute să interacţioneze unii cu ceilalţi şi să îşi dezvolte abilităţile de mobilitate şi coordonare: jocuri cu mingea, pase, exerciţii de control al mingii, şuturi către poartă. La finalul acţiunii, copiii au primit medalii şi diplome din partea Federaţiei.

Federația Română de Fotbal susține integrarea prin sport a copiilor cu autismDespre Help Autism

Asociația Help Autism se implică activ în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism. Pe lângă activitatea susținută în schimbarea statutului autismului în România, asociația oferă servicii de terapie în cadrul celor 6 centre, 6 parteneriate public-private - cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din București, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dâmbovița - și la domiciliu,  defășoară cursuri de formare în terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri și sedințe de consiliere pentru părinți și este co-organizator al Conferinței Internaționale ABA - știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

Despre FRF

Federația Română de Fotbal are ca misiune organizarea și dezvoltarea jocului de fotbal din România. În acest scop, FRF a adoptat o strategie de dezvoltare în cinci puncte, care urmărește creșterea performanței sportive, sporirea numărului de persoane implicate în fenomenul fotbalistic și crearea unei culturi organizaționale orientată spre excelență. Din numeroasele programe inițiate recent de FRF, amintim ”Împreună suntem fotbal”, un concept care înglobează 14 noi competiții, destinate sporirii numărului de practicanți ai fotbalului, la toate categoriile de vârstă și sociale, care numai în ultimul an a reunit aproximativ 160.000 de persoane. Prin activitățile de responsabilitate socială, FRF urmărește să facă accesibilă practicarea jocului de fotbal pentru un număr cât mai mare de persoane, utilizând metodele de antrenament și de joc ca mijloace de educative și de intervenție, iar fotbalul în general ca vehicul de promovare a unor cauze de interes public.

 

Contact:

Federația Română de Fotbal susține integrarea prin sport a copiilor cu autism

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro