Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileFamiliile sarace ale caror copii au peste 20 de absente nu mai primesc alocatii
 

Familiile sarace ale caror copii au peste 20 de absente nu mai primesc alocatii

 

Parintii care nu isi trimit copiii la scoala nu mai primesc ajutoare pentru sustinerea familiei. In Gorj, 600 de familii sunt in aceasta situatie, iar in Vaslui - peste 3.500.

Din acest an, acumularea a peste 20 de absente duce la sistarea alocatiilor pentru sustinerea familiei. In judetul Gorj, dupa prima saptamana de scoala, s-a luat aceasta masura pentru 600 de familii sarace ale caror copii au absentat de la scoala.

In acest sens, iata ce a declarat directorul Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Gorj, Monica Podaru, citata de Agerpres: "Aproximativ 1.300 de familii nu vor mai primi timp de trei luni alocatie de sustinere a familiei sau o vor primi diminuata, din cauza absentelor acumulate la scoala de copii. Astfel, circa 700 de familii vor primi alocatia de sustinere diminuata pe trei luni, iar alte 600 de familii, ai caror copii au peste 20 de absente nemotivate, nu vor mai beneficia de acei bani in primul semestru din anul scolar 2011-2012". Sanctiunile au fost introduse in acest an si au ca scop diminuarea absenteismului scolar si responsabilizarea familiilor care au copii ce lipsesc de la cursuri, a mai spus directorul Monica Podaru.

Centralizarea absentelor va taia mai multe alocatii

Si in Vaslui se va reduce ori taia alocatia pentru mai bine de 3.500 de copii: 600 de familii nu vor mai beneficia de alocatia de sustinere familiala, iar 2.946 vor lua mai putini bani. Potrivit lui Haralambie Voicu, directorul coordonator al AJPS Vaslui, numarul familiilor care vor avea alocatia suspendata ar putea creste, in conditiile in care 25% din scolile din judet nu au prezentat inca situatia absentelor.

Potrivit normelor de aplicare a legii privind alocatia pentru sustinerea familiei, diminuarea cu 20% a cuantumului alocatiei se calculeaza pentru un numar de 10 absente nemotivate. La 10-20 de absente, reducerea este cu 50%. Daca numarul absentelor nejustificate trece de 20, plata alocatiei de sustinere se suspenda.

Sursa foto: mediafax.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:


UNICEF Romania demareaza un proiect caritabil pentru familiile sarace din Iasi

Un punct de sprijin pentru familiile cu copii cu autism

SOMARO, primul magazin social pentru familii cu venituri sub 500 lei

Habitat for Humanity a oferit ajutor pentru 24.000 de familii sinistrate din Haiti

Guvernul a aprobat un ajutor de 12.500 lei pentru familiile celor cinci mineri decedati la Uricani

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro