Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileExpozitie cu scop caritabil “Arta de a darui”
 

Expozitie cu scop caritabil “Arta de a darui”

 

Asociatia pentru o Comunitate Solidara si Interventie Sociala (ACSIS) organizeaza, in perioada 6-9 decembrie 2011, expozitia cu scop caritabil “Arta de a darui”, la Hotel Intercontinental, sala Rapsodia. Vernisajul va avea loc luni, 5 decembrie 2011, incepand cu ora 19.00.

Personalitati marcante ale artei romanesti au donat lucrari de pictura si grafica in beneficiul copiilor proveniti din familii monoparentale defavorizate, categorie sprijinita de Asociatia ACSIS. Printre artisti se numara: Silvia Radu,Gheorghe Anghel, Razvan Anton, Constantin Apostol, Ducu Darie, Reca Darie, Alexandru Margineanu, Olga Margineanu, Viorel Margineanu, Gabriela Muscalu, Paul Muscalu, Dragos Neagoe, Ramona Neagoe, Alexandru Papuc, Horia Pastina, Mihai Potcoava, Cristina Rusu, Serban Rusu, Mihai Sarbulescu, Marcel Scutaru, Anamaria Smighilschi, Ioana Setran, Doru Stefan, Catalin Udrea si Bogdan Vladuta.

“Prin intermediul acestui proiect, ne propunem sa sensibilizam opinia publica la problemele sociale ale familiilor monoparentale. Cu fondurile obtinute in urma vanzarii operelor de arta donate, vom ajuta mamele singure aflate in dificultate sa isi pastreze copiii alaturi. Astfel, contribuim la reducerea fenomenului de separare a copilului de familie, fenomen cu consecinte nefaste pentru societate. Multumim tuturor artiştilor pentru sprijinul extraordinar in organizarea acestei expoziţii”, a declarat Georgiana Neuman, director executiv ACSIS.

Conform datelor furnizate de Oficiul Roman pentru Adoptii, in Romania, aproximativ 40.000 de copii sunt abandonati. Contextul economic actual face ca tot mai multe familii sa se confrunte cu riscul de a fi nevoite sa-si abandoneze copiii. Asociatia ACSIS sprijina familiile cu risc social crescut, pentru a preveni separarea copilului de familie. Beneficiarele sunt in special mame care se confrunta cu multiple dificultaţi: respingere din partea familiei de origine/extinse, lipsa veniturilor necesare acoperirii nevoilor de trai, lipsa sprijinului din partea partenerului, lipsa educaţiei, mame singure, mame adolescente.

Participantii la vernisaj vor avea posibilitatea de a achizitiona, de asemenea, obiecte confectionate de mamele singure, beneficiare ale proiectului ACSIS “Atelier de Creatie”. La eveniment vor participa reprezentanti ai mediului de afaceri, politic si ai presei.

Sursa foto: acsis.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Proiectul Pilot de Prevenire a Traficului de Femei si Copii, demarat de ACSIS
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro