Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileEvenimentele Family Olympics ajung la Bucuresti si Alba Iulia
 

Evenimentele Family Olympics ajung la Bucuresti si Alba Iulia

 

Comunicat de presa, 26 iulie 2012

Evenimentele Family Olympics ajung la Bucuresti si Alba Iulia

In perioada 28-29 iulie evenimentele “Family Olympics” organizate de Asociatia 11even, Dolce Sport si World Vision Romania poposesc simultan la Bucuresti in Parcul Tineretului – Intrarea Cutitul de Argint si la Alba Iulia in Parcul din fata Casei Studentilor.

“Family Olympics” este o serie de evenimente pentru petrecerea timpului liber in mod placut, stimulativ, alaturi de familie si prieteni, oferit de Asociatia 11even alaturi de Dolce Sport si World Vision Romania.

In saptamana premergatoare evenimentului, bucurestenii se pot informa si de la voluntarii care vor imparti pliante in Parcului Tineretului iar in Alba-Iulia, la corturile expuse in zona Casei Studentilor. Mai multe informatii sunt disponibile si pe site-ul www.fo2012.ro unde doritorii se pot inscrie pe listele de competitori.
Acestea sunt ultimele manifestari ale caravanei de competitii sportive pentru copii si parinti “Family Olympics” desfasurata timp de 5 weekenduri in zece orase.

Despre “Family Olympics” la Bucuresti,  28-29 iulie 2012

La editia din capitala, participantii se pot amuza in competitii de stafeta in saci, badminton fotbal, baschet, minigolf, ski race pe iarba in echipe, tir cu arcul, yoyo cu popice, multe concursuri si demonstratii sportive.

Evenimentul incepe sambata 28 iulie la ora 10 cu o competitie speciala la care participa mamicile blogerite impreuna cu copiii lor. Acestea sunt prezente la eveniment prin initiativa Anei Nicolescu – www.mamicaurbana.ro - si se vor intrece la stafeta in saci si la ski race.

O ora mai tarziu, la 11, Roxana Chiperi – vicecampioana nationala la fitness si antrenor la World Class – invita participantii la o lectie speciala de zumba in aer liber.

In fiecare zi intre orele 10 si 13, toti copiii din parc, cu varste intre intre 6 luni si 6 ani, vor avea sansa de a testa cursurile Miko Kid in mod gratuit - gym, lectii de muzica si de dans.

Castigatorii consursurilor sportive vor fi recompensati cu premii in obiecte iar spre finalul evenimentului, duminica la ora 12h30, se vor extrage castigatorii tombolei ce vor primi in dar seturi de gimnastica si vouchere de servicii medicale.

Participantii la eveniment se vor distra dar vor afla si despre cauza pe care o sustine evenimentul “Family Olympics” si anume despre cele 18.000 de ghiozdane pe care organizatia World Vision Romania si-a propus sa le doneze elevilor fara posibilitati cu scopul de a reduce astfel abandonul scolar din zonele rurale.

Lista sponsorilor nationali incude: Kaufland Romania, Clickshop, Ambient, Media Expert, Medicover, Kas, Amprenta Advertising. Evenimentele se desfasoara cu sprijinul Consiliilor locale si al Inspectoratelor Scolare Judetene si este sustinut de Radio Europa Fm.

Parteneri locali: Radio Romania Actualitati, Radio Romania Junior, Radio France International, Radio Itsy Bitsy; blogurile: www.mamicaurbana.ro , www.obisnuit.eu , www.soringrumazescu.ro , www.amainbucatarie.blogspot.com , siturile: www.imparte.ro , proiectul de responsabilitate sociala al companiei Vel Pitar, www.info-sanatate.ro, www.sanatateamediagrup.ro, www.121.ro

Despre Family Olympics

“Family Olympics” reprezinta o serie de evenimente pentru petrecerea timpului liber in mod placut, stimulativ, alaturi de familie si prieteni practicand sport alternativ si este oferit de Asociatia 11even alaturi de Dolce Sport si World Vision Romania. Stafeta in saci, stafeta cu baloane, badminton pentru familii, fotbal, minigolf, ski race pe iarba in echipe, baschet, tir cu arcul, multe concursuri si demonstrattii sportive, sunt doar cateva dintre surprizele cu care organizatorii isi asteapta participantii.

“Family Olympics” a inceput in weekendul 30 iunie - 1 iulie la Cluj si Piatra Neamt si a continuat pe 7-8 iulie in Timisoara si Bistrita, 14-15 iulie la Iasi si Sibiu, 21-22 la Constanta si Ploiesti si se incheie pe 28 si 29 la Bucuresti si Alba-Iulia.

In toate orasele, cei mici s-au bucurat atat de jocuri cat si de premiile primite iar parintii au retrait varsta jocului, iar unii dintre ei au putut ajuta un copil din mediul rural sa aiba la toamna un ghiozdan nou, contribuind la cauza World Vision Romania de lupta impotriva abandonului scolar prin care 18.000 de ghiozdane vor implini visul de a merge la scoala a 18.000 de copii nevoiasi din mediul rural. Contributorii au primit in schimb o fotografie de la eveniment cu familia si eroii preferati ai copiilor.

Voluntarii participanti la evenimente s-au implicat cu entuziasm si multa energie in organizarea competitiilor sportive. Tot ei au fost si cei care au vorbit celor prezentati despre cele 18.000 de ghiozdane pe care organizatia World Vision Romania si-a propus sa le doneze elevilor fara posibilitati din mediul rural cu scopul de a reduce astfel abandonul scolar din zonele rurale.

“Family Olympics” are la baza spiritul de familie, miscarea si activitatea in comun. “In Romania numarul celor care practica un sport in familie este mic si, in acest context, prin evenimentele ‘Family Olympics’ dorim sa oferim un exemplu de idei, concursuri si activitati care pot fi organizate ulterior si in familie sau in grupuri mici de prieteni”, a declarat Ovidiu Neamtu, initiatorul acestui concept.
“Dupa <> pe care a organizat-o, Dolce Sport sustine si <>  ca parte a campaniei pro-sanatate, <>, lansata de postul TV in 2011, prin care vrea sa demonstreze inca o data ca miscarea este pentru toata lumea, nu numai pentru cei care practica sportul regulat. Sustinand <> ne propunem sa convingem toti membrii familiei sa iasa din casa si sa faca miscare. Suntem personal responsabili de cat de sanatosi suntem, de cum avem grija de noi, de aceea vrem sa le transmitem oamenilor ca miscarea face bine!”, spune Cosmin Baleanu, comentator Dolce Sport.

Primul obiectiv al “Family Olympics” este acela de a sustine un program de prevenire a abandonului scolar, initiat de World Vision Romania si intitulat “Ghiozdanul plin cu vise”. “Ne propunem sa strangem 100.000 de lei pentru a oferi 18,000 de ghiozdane copiilor din mediul rural”, declara Catalin Popa, director national World Vision Romania.

Al doilea obiectiv este acela de a mobiliza peste 50.000 de persoane – adulti si copii – care sa ia parte la aceste evenimente. In cadrul concursurilor sunt puse in joc peste 4000 de premii oferite de Dolce Sport.

“Family Olympics” este o serie de evenimente pentru petrecerea timpului liber in mod placut, stimulativ, alaturi de familie si prieteni, oferit de Asociatia 11even alaturi de Dolce Sport si World Vision Romania. Lista sponsorilor nationali incude: Kaufland Romania, Clickshop, Ambient, Media Expert, Medicover, Kas, Amprenta Advertising. Evenimentele se desfasoara cu sprijinul Consiliilor locale si al Inspectoratelor Scolare Judetene si este sustinut de Radio Europa Fm.

Despre Asociatia 11even

Asociatia 11even isi propune sa creeze evenimente deosebite in zona dezvoltarii personale si in zona sportiva si de familie. Asociatia 11even este organizator principal al evenimentelor 11even, derulate in peste zece orase din Romania si din Europa, precum si a altor proiecte pentru comunitate.

Despre Dolce Sport

Infiintat in a doua parte a anului 2010, canalul TV Dolce Sport a fost lansat pentru a adauga valoare serviciilor de televiziune oferite de Romtelecom, prin continut sportiv de calitate si exclusiv, si cea mai buna echipa de comentatori, care sa creeze o noua experienta clientului de televiziune din Romania. Astazi, Dolce Sport are in portofoliu 5 canale, din care doua cu emisie permanenta, doua cu emisie temporara si unul in format HD.

Despre World Vision Romania

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirati de valori crestine, lucram cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

World Vision Romania este o organizatie partenera a World Vision International, prezenta in peste 100 de tari din intreaga lume. De mai mult de 20 ani dezvoltam in Romania programe in peste 200 de comunitati rurale din 8 judete. De-a lungul timpului am oferit sprijin pentru mai mult de 350.000 de copii si de adulti.

Prin activitati de reintegrare familiala, dezvoltare comunitara, proiecte medicale, programe de educatie ti dezvoltare economica, asistenta umanitara in cazul situatiilor de urgenta, stimulam o atitudine activa si implicarea in schimbarea conditiei de saracie din Romania, avand ca scop final bunastarea copilului.

Despre programul “Ghiozdanul plin cu vise”

Copiii vor sa arate cu mandrie ca sunt elevi dar nu o pot face pentru ca lipseste ceva esential: ghiozdanul.

Alatura-te noua si impreuna sa prevenim abandonul scolar! 18.000 de copii din mediul rural au nevoie un ghiozdan. Pentru Elena din Brabova ghiozdanul este o plasa de rafie care ii raneste mainile in fiecare zi. A vazut un ghiozdan adevarat dar la copii “mai bogati” spune ea. “O casa pentru carti” este descrierea copiilor pentru acest obiect atat de necesar oricarui elev. Ei spun dezamagiti ca oamenii nici nu stiu ca merg la scoala cand ii vad cu plase in mana si nu cu un ghiozdan in spate. Aminteste-ti de prima zi de scoala si imagineaza-ti-o fara ghiozdanul nou pe care il purtai atat de mandru. Ajuta-ne sa oferim copiilor acest mic dar care pentru ei inseamna atat de mult!

Este nevoie de 18.000 de ghiozdane ca 18.000 de vise sa fie implinite! Poti trimite un copil la scoala cu inima plina de mandrie si fericire ca este cu adevarat elev!

Ghiozdanul este identitatea elevului!

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati:
Ovidiu Neamtu – Coordonator national “Family Olympics”
ovidiu@11even.ro, 0722634055
Anca Bejenaru – Manager PR si Comunicare
anca_bejenaru@wvi.org , 0736444815

Articol realizat de:

worldvision worldvision
2 articole postate
Publica din: 2012-05-17
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro