Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileEd Norton il roaga pe presedintele Obama sa sprijine biodiversitatea
 

Ed Norton il roaga pe presedintele Obama sa sprijine biodiversitatea

 

In editia de luna aceasta a The Guardian, actorul Edward Norton, un adevarat ambasador al biodiversitatii, si-a exprimat temerile in privinta problemelor planetei si consecintele care ar putea surveni daca nu sunt luate masuri: "un viitor nefericit daca planurile nu sunt conturate chiar de pe acum".

"Fara o actiune colectiva" spune Norton, "ecosistemul nostru va atinge punctele sale slabe, punand vietile oamenilor in pericol, iar mijloacele de existenta precum apa si aerul, solurile fertile sau stabilizarea climei vor fi supuse unor procese de degradare ireversibile".

In urma a doua evenimente cheie care vor avea loc toamna aceasta, Norton crede ca se vor inregistra progrese. Primul eveniment a avut loc pe 22 septembrie, cand 192 de membri ai Natiunilor Unite s-au intalnit pentru a discuta despre criza biodiversitatii. Al doilea eveniment va avea loc in Japonia, in luna octombrie, cand, spune el "193 de partide vor adopta un nou plan strategic pentru a diminua problema biodiversitatii pe toata perioada 2011-2020, avand noi obiective pentru 2020 si o cu totul alta viziune pentru 2050".

In acest context, Ed Norton ar dori ca presedintele SUA, Barack Obama, sa intervina. Norton il roaga pe Obama sa aprobe cat mai repede conventia astfel incat statul american sa isi poata indeplini misiunea de a face lumea un loc mai sigur si mai curat.

"Nimeni pe pamant nu este imun la impactul negativ al despaduririlor, extinctia animalelor, reducerea cantitatilor de apa potabila, secarea lacurilor sau prabusirea recifurilor de corali. Ideea ca o economie in crestere este independenta de sanatatea mediului inconjurator, este o iluzie periculoasa."

Sursa foto: www.cinemarx.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Ziua Romaniei la Expozitia Mondiala de la Shanghai, 29 iulie

Ziua mondiala pentru asistenta umanitara

Umbrele caritabile concepute de celebritati britanice

Satul Biodiversitatii isi asteapta vizitatorii la expozitie

Michael Douglas, la evenimentul Lupta Impotriva Cancerului

Marcel Pavel va canta la un bal de caritate in SUA

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro