Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileDoua medicamente esentiale in tratarea cancerului nu mai sunt disponibile in Romania
 

Doua medicamente esentiale in tratarea cancerului nu mai sunt disponibile in Romania

 

Metotrexat si Dexametazona, citostatice folosite in tratarea cancerului si a altor boli grave, nu se mai gasesc in Romania. Cele doua medicamente se alatura unei liste lungi de citostatice care au disparut in ultimii doi ani din farmaciile si spitalele din tara.

Metotrexat (fiole) si Dexametazona (fiole si tablete) sunt citostatice incluse pe lista medicamentelor compensate 100% pe care statul roman ar trebui, prin lege, sa le puna la dispozitia oamenilor bolnavi.

Medicii oncologi si oncopediatri au trimis in acest an zeci de instiintari si referate prin care cer reintroducerea medicamentelor vitale in tratarea cancerului, insa, pentru moment, solicitarile lor nu au gasit raspuns.

Pe lista citostaticelor care au disparut in ultimii 2 ani din Romania sau care nu se gasesc frecvent in spitale si farmacii se afla medicamente precum Bleomicin, Vinblastin, Purinetol, Actinomicin, Ciclofosfamida, Busulfan, Mercaptopurin, Melphalan. Cele mai multe dintre acestea sunt medicamente compensate 100% pe care statul este obligat sa le asigure pacientilor.

Sursa foto: monitorulcj.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Medicamente de ultima generatie vor intra pe lista compensatelor din 2013
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro