Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileDoneaza 2% pentru o viata mai buna a batranilor uitati de lume
 

Doneaza 2% pentru o viata mai buna a batranilor uitati de lume

 

o viata mai buna a batranilor uitati de lumePeste 500 de varstnici singuri vor avea pe cineva aproape si sprijinul practic de care duc lipsa cu ajutorul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Exista multi batrani uitati de lume. Ducand o viata izolata si impovarati de griji materiale, unicul lor sprijin ramane comunitatea in care traiesc.

Varstnicii afectati de singuratate au nevoie de un sprijin moral si practic in viata lor, au nevoie de un prieten care sa ii ajute sa isi recastige demnitatea si speranta. Fundatia Principesa Margareta a Romaniei acorda sprijin persoanelor varstnice cu varsta peste 65 de ani prin intermediul programului Niciodata Singur.
 
Campania 2% pentru redirectionarea din impozitului pe venit este dedicata in acest an varstnicilor singuri sprijiniti de Fundatie. In cazul programului Niciodata Singur, valoarea unui formular 2% semnat acopera un cos de alimente de baza pentru o persoana varstnica singura greu deplasabila si cu nevoi sociale, o masa festiva de Paste alaturi de alti batrani singuri si de voluntarii Fundatiei, sau o iesire anuala intr-o excursie organizata de Fundatie. In anul precedent, programul Niciodata Singur, bazat pe solidaritate intergenerationala, a sustinut 400 de varstnici singuri, la domiciliu acestora si in centrele de batrani din Bucuresti, Ilfov si Braila.

In anul 2012,  aproximativ 1,6 milioane de romani contribuabili au semnat declaratia fiscala 230 sau 200, redirectionand astfel 25 milioane de euro din impozitul retinut de statul catre comunitate, prin intermediul a 26.000 de entitati non-profit. Prevederea 2% din Codul Fiscal specifica faptul ca o persoana fizica, contribuabil, are posibilitatea să direcţioneze 2% din impozitul pe venit, retinut pentru anul precedent, catre o organizatie neguvernamentala. Este o opţiune personală, care nu implică angajatorul.

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei crede in sentimentul de solidaritate al oamenilor fata de  semenii lor. Fiecare dintre noi detine puterea de a produce o schimbare in bine prin directionarea a 2% din impozit catre Fundatia Principesa Margareta a Romaniei. Este o alegere inteleapta si inseamna un gest de solidaritate, un gest care conteaza!   

Formularul 2% trebuie completat si depus la administratia financiara de domiciliu, personal sau prin posta, pana la data de 25 mai 2013.

Pe larg despre Campania 2% aici: http://www.fpmr.ro/index.php?page=2-conteaza-2

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:


Peste 1600 de romani au donat 2% din impozitul pe venit pentru zambetul copiiilor din spitale

Carei organizatii non profit veti dona cei 2% din impozitul pe venit?

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro