Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileDoneaza 1 leu impreuna avem puterea sa schimbam vieti
 

Doneaza 1 leu, impreuna avem puterea sa schimbam vieti

 

Pentru al cincilea an consecutiv, World Vision Romania impreuna cu KFC si Pizza Hut va invita sa va alaturati
campaniei „Doneaza 1 leu, impreuna avem puterea sa schimbam vieti”.

World Vision Romania, impreuna cu lantul de restaurante KFC si Pizza Hut din tara deruleaza pe toata durata lunii octombrie campania de strangere de fonduri „Doneaza 1 leu, impreuna avem puterea sa schimbam vieti”, actiune dedicata sustinerii elevilor fara posibilitati materiale din mediul rural care sunt motivati sa continue studiile la liceu.

„Impreuna avem puterea sa schimbam vieti”

Sub deviza „Impreuna avem puterea sa schimbam vieti”, clientii KFC si Pizza Hut sunt invitati sa se alature din nou sustinerii proiectului World Vision Romania, „Vreau in clasa a noua”. Cei care doresc sa ajute sunt asteptati perioada 1-31 octombrie in toate restaurantele KFC si Pizza Hut din tara pentru a face donatii de cel putin 1 leu, fara a fi conditionati de achizitonarea unui produs.

Proiectul ’’Vreau in clasa a noua’’

Prin proiectul ’’Vreau in clasa a noua’’ initiat de World Vision Romania in 2008, cu ajutorul companiilor partenere si a donatorilor generosi, mai multi copii saraci de la tara care au terminat gimnaziul, au intrat la liceu la oras dar care nu isi pot permite acoperirea cheltuielilor primesc sprijin pentru a-si continua studiile.

Lipsa educatiei din viata unui elev il tine departe de atingerea adevaratului sau potential iar o bursa inseamna o sansa la implinire. Copiii inclusi in proiect sunt selectati in functie de situatia financiara a familiei din care provin, de rezultatele scolare si de dorinta lor de a-si continua studiile. Elevii beneficiaza pe toata perioada liceului nu doar de o bursa lunara care le acopera cheltuielile dar si de o serie de activitati extracuriculare, consiliere psihologica si alte tipuri de activitati menite sa le permita o integrare cat mai buna la liceu si in mediul urban, astfel incat riscul de abandon scolar sa fie cat mai redus.

„Pana acum, peste 500 de elevi din judetele Cluj, Dolj, Ialomita, Iasi si Valcea, au beneficiat de sprijin pentru a-si continua studiile la liceu. Prima generatie a absolvit in 2011 cand 202 elevi au terminat liceul iar in 2012 au absolvit 104. Ambele serii au avut rezultate foarte bune la admiterea la facultate, in fiecare an 42% dintre ei intrand in randul studentilor.” declara Catalin Popa, Director National World Vision Romania.

Conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica, in Raportul referitor la Programul de Reforma Nationala prezentat Uniunii Europene in martie 2012 de catre Guvernul Romaniei, se specifica faptul ca rata abandonului scolar in mediul rural este de 27.9%. Copiii sunt nevoiti sa abandoneze scoala din cauza situatiei financiare precare a familie, a lipsei de sustinere a familiei si dificultatii de a se adapta mediului liceal/urban iar cei mai multi dintre ei renunta la studii in clasele a IX-a si a X-a.

Pe langa campania derulata in restaurante, angajatii KFC si Pizza Hut vor organiza, la fel ca anii trecuti, actiuni proprii pentru a ajuta la strangerea de fonduri pentru campania „Vreau in clasa a noua”. Puteti afla si anul acesta cat de creativi si inimosi sunt si ce surprize rezerva in cadrul campaniei accesand pagina de Facebook a organizatiei World Vision Romania si paginile KFC Romania si Pizza Hut Romania.

Modalitati de a dona

Odata cu lansarea campaniei in locatiile KFC si Pizza Hut, World Vision Romania pune la dispozitia doritorilor si posibilitatea de a dona online pe www.worldvision.ro si prin liniile Romtelecom de teledon 0900 900 090 pentru a dona 5 euro si 0900 900 092 pentru a dona 10 euro.

Pentu detalii va rugam contactati: World Vision Romania, Anca Bucur Bejenaru – PR & Communication Manager, anca_bejenaru@wvi.org; mobil 0736 444 815.

Despre World Vision Romania

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirati de valori crestine, reprezentantii organizatiei neguvernamentale lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen. In 22 de ani de prezenta in Romania organizatia a ajutat peste 350.000 de copii si adulti, in 200 de comunitati din 8 judete.     

World Vision Romania crede in sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras. De aceea deruleaza in comunitatile rurale unde este prezenta, programe de lunga durata pentru educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la educatie formala si informala si la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea comunitatii în care traiesc.

Despre KFC Romania

Lantul de restaurante KFC este operat in sistem de franciza, licenta pentru Romania fiind acordata in 1997 companiei US Food Network. In prezent, in Romania sunt deschise peste 40 de restaurante KFC atat in Bucuresti, cat si in orase precum Timisoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Pitesti si Brasov si unul in Republica Moldova.


Articol realizat de:

WorldVisionRomania WorldVisionRomania
11 articole postate
Publica din: 2012-06-19
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Proiectul Vreau in clasa a noua

McDonald’s doneaza 1 leu din valoarea fiecarui meniu Happy Meal vandut

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro