Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileDoctor cu 4 labute - Terapia cu animale: o metoda inedita de terapie pentru copii si seniori
 

Doctor cu 4 labute - Terapia cu animale: o metoda inedita de terapie pentru copii si seniori

 

Doctor cu 4 labuteSute de copii ╚Öi b─âtrâni s-au bucurat de vizitele câinilor de terapie de la „Doctor cu 4 l─âbu╚Ťe”

Peste 350 de copii ╚Öi b─âtrâni au beneficiat pe parcursul a 6 luni, de activit─â╚Ťi terapeutice în cadrul proiectului „Doctor cu 4 l─âbu╚Ťe” al Echipei de Terapie ╚Öi Activit─â╚Ťi Asistate de Animale Bucure╚Öti, parte a CCU (Clubul Câinilor Utilitari), cu ajutorul finan╚Ť─ârii Funda╚Ťiei Orange.

Cei 9 câini de la „Doctor cu 4 l─âbu╚Ťe” au ajuns la mai multe organiza╚Ťii - Asocia╚Ťia Down Plus Bucure╚Öti, Asocia╚Ťia Învingem Autismul, Asocia╚Ťia Help Autism, Facultatea de Sociologie ╚Öi Asisten╚Ť─â Social─â din Bucure╚Öti, Asocia╚Ťia MagiCamp, Asocia╚Ťia Cre╚Ötin─â Sfântul Nicolae ╚Öi Sfântul Alexandru, Asocia╚Ťia de Medicin─â Pentru S─ân─âtate Public─â ╚Öi Asocia╚Ťia Ateliere Protejate - ╚Öi au adus bucurie copiilor ╚Öi b─âtrânilor.

«„Doctor cu 4 l─âbu╚Ťe este cel mai mare proiect finan╚Ťat pe care echipa de Terapie ╚Öi Activit─â╚Ťi Asistate de Animale l-a avut pân─â acum. Cu ajutorul finan╚Ť─ârii Funda╚Ťiei Orange am reu╚Öit s─â ajungem împreun─â cu cei 9 câini neobosi╚Ťi la sute de persoane care aveau nevoie de noi. Pe parcursul acestor luni, echipele noastre au vizitat numeroase centre de copii cu dizabilit─â╚Ťi, centre de seniori, tab─âra pentru copii cu afec╚Ťiuni oncologice – MagiCamp, dar am organizat ╚Öi evenimente proprii de socializare a copiilor tipici cu cei atipici, ce au avut loc la terenul nostru de antrenamente. Toate reu╚Öitele acestea nu pot decât s─â ne bucure, s─â ne dea putere ╚Öi speran╚Ťa c─â tot ceea ce facem are un real ecou în vie╚Ťile beneficiarilor no╚Ötri», a spus Luciana Manole, coordonator al echipei de TAAAB.

Proiectul „Doctor cu 4 l─âbu╚Ťe” a avut peste 350 de beneficiari direc┼úi ce s-au bucurat de experien╚Ťe educa╚Ťionale ╚Öi recrea╚Ťionale prin interac╚Ťiunea cu câinii de terapie ╚Öi aproximativ 1500 de beneficiari indirec╚Ťi – familii, voluntari ╚Öi terapeu╚Ťi. Acesta s-a desf─â┼čurat pe o perioad─â de 6 luni ╚Öi a avut o valoare total─â de 39.180 lei, din care 24.400 lei reprezint─â contribu┼úia Funda┼úiei Orange.

Doctor cu 4 labuteDup─â frumoasele întâlniri cu câinii, am în╚Ťeles c─â ╚Öi copilul meu poate lega prietenii ╚Öi c─â poate s─â exprime emo╚Ťii intense. Pentru aceast─â realizare mul╚Ťumesc din suflet întregii echipe Terapie ╚Öi Activit─â╚Ťi Asistate de Animale, care a empatizat cu Alex ╚Öi a creat, prin munca ei, o rela╚Ťie emotional─â profund─â”, poveste╚Öte Mihaela Voicu, Vicepre╚Öedinte comitet p─ârin╚Ťi, Asocia╚Ťia Help Autism.

Acest proiect este despre ce iubesc eu cel mai mult: oamenii ╚Öi animalele ╚Öi despre rela╚Ťia deosebit─â care se poate crea între noi dac─â ne deschidem inima. În cele 6 luni de proiect am înv─â╚Ťat multe despre coordonarea unui proiect de filantropie ╚Öi am cunoscut oameni minuna╚Ťi, c─ârora nu le este fric─â s─â î╚Öi asume schimbarea pe care vor s─â o vad─â în lumea din jurul lor,” a declarat Raluca Ni╚Ť─â, coordonator al proiectului, angajat Orange România.

Proiectul este finan┼úat în cadrul concursului „Sus┼úine un ONG!” edi╚Ťia 2017, prin care Funda╚Ťia Orange ofer─â anual fonduri pentru proiecte coordonate de angaja┼úi ai Orange România. Rolul acestui program este s─â creasc─â în rândul angaja╚Ťilor gradul de con╚Ötientizare în privin╚Ťa activit─â╚Ťilor de filantropie, de voluntariat ╚Öi implicare în folosul comunit─â╚Ťii ╚Öi totodat─â s─â îi familiarizeze cu scrierea de proiecte ╚Öi coordonarea implement─ârii lor.

Despre Asocia╚Ťia Clubul Câinilor Utilitari

Asocia╚Ťia Clubul Câinilor Utilitari este o organiza╚Ťie non-profit, care se implic─â în formarea de echipe om-câine de terapie ╚Öi în activit─â╚Ťi de c─âutare ╚Öi salvare. Asocia╚Ťia dezvolt─â proiecte menite s─â îi ajute pe copiii cu diferite afec╚Ťiuni fizice sau emo╚Ťionale. Pe lâng─â acestea, se implic─â activ în proiecte educa╚Ťionale, cu ajutorul c─ârora copiii înva╚Ť─â cum s─â interac╚Ťioneze corect cu animalele ╚Öi cum s─â le respecte.

Asocia╚Ťia Clubul Câinilor Utilitari are un departament de "c─âutare ╚Öi salvare" care se preg─âte╚Öte constant pentru a interveni în caz de calamit─â╚Ťi naturale. Pentru mai multe informa╚Ťii, va rug─âm s─â accesa╚Ťi www.terapiecuanimale.ro ╚Öi www.caini-utilitari.ro

Despre Fundaţia Orange

Funda┼úia Orange este o organiza┼úie non-profit care se implic─â în via┼úa comunit─â┼úii prin realizarea de proiecte filantropice menite s─â aduc─â schimb─âri pozitive în via┼úa persoanelor dezavantajate. Funda┼úia Orange dezvolt─â proiecte de s─ân─âtate, educa┼úie, cultur─â în beneficiul persoanelor cu deficien┼úe de vedere ╚Öi/sau de auz ┼či de educa┼úie digital─â pentru copii din zone defavorizate, în scopul integr─ârii lor sociale. Pentru mai multe informa┼úii v─â rug─âm vizita┼úi www.fundatiaorange.ro.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro

´╗┐
´╗┐´╗┐Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro