Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileDaca nu ai un batran cumpara-l!
 

Daca nu ai un batran, cumpara-l!

 

Daca nu ai un batran, cumpara-l!Cineva spunea  ca batranetea cu neputintele, bolile si durerile ei, este data de Dumnezeu omului pentru a i se face lehamite de viata si pentru a  putea sa se desparta de ea fara regrete.

Oare acesta sa fie motivul pentru care batranii sunt inconjurati de cele mai multe ori de izolare si alienare? Acesta sa fie motivul pentru care apusul vietii ii gaseste intre pereti si oameni straini, nemangaiati si uitati, incremeniti intr-o stare vegetativa sau refugiindu-se in singuratate, asemenea animalelor ranite? Noi nu credem ca batranetea trebuie sa fie abandonul de viata pentru a te obisnui cu moartea. Nu credem ca boala si neputinta sunt singurele atribute ce definesc un om ajuns in amurgul vietii. Nu credem ca uitarea mintii il deposedeaza pe om de suflet.

Asociatia Fluens isi concentreaza o parte din activitate asupra varstnicilor, asupra oamenilor frumosi dar uitati pe care ceilalti nu-i mai aud, traducand in mod gresit legea firii si considerand ca este absurd sa investesti in ceva ce nu are viitor. Majoritatea proiectelor si campaniilor sociale se concentreaza asupra copiilor, somerilor, romilor etc, acolo unde rezultatele pot fi traduse in indicatori cuantificabili, prea putine organizatii abordand realitatea existentiala a batranilor descrisa prin izolare, descurajare, sentimentul vidului, dureri fizice continue, amintiri alterate, singuratate. Da, nu ne concentram numai pe viitor si pe rezultate numerice, proiectele noastre destinate varstnicilor nu doresc decat revitalizarea clipei, investirea cu emotie si cu viata, bucuria, linistea sau alinarea momentului prezent.

Daca nu ai un batran, cumpara-l!Dorim totodata sa pretuim comoara de amintiri, tezaurul de experienta si de intelepciune pe care fiecare poveste de viata a fiecarui varstnic ne-o aduce pentru a putea sa mergem mai departe. Chiar daca nu ne dam seama, chiar daca ii uitam, prinsi in tumultul vietii noastre, nu putem fi ceea ce suntem fara ei, fara parintii si bunicii nostri ce ne-au cladit prin grija si dragostea lor. Nu putem trece nepasatori pe langa amintirile lor, aceste minuni de clipe ce vorbesc generatiei noastre despre curaj, despre bucuria vietii, despre infrangeri victorioase, despre faptul de a fi om. Am colindat prin case ale batranilor singuri si prin multe centre si camine destinate varstnicilor si de fiecare data ne-au rascolit cele cateva poze alb negru tintuite pe peretii impersonali ai centrelor, de care bietii nostri batrani incercau sa se prinda ca de o ancora, pentru a nu se pierde de tot in oceanul uitarii si singuratatii.

Pana in prezent, 427 de persoane varstnice din centre au beneficiat de suportul asociatiei noastre. Peste 20 de voluntari s-au implicat in actiunile desfasurate in cadrul centrelor de asistenta pentru varstnici sau al activitatilor recreative din afara caminelor. Ne-am axat activitatea pe centre de stat din sectoarele 1, 3 si 4, dar dorim sa dezvoltam acest frumos proiect al vindecarii prin amintire in centre din toate sectoarele capitalei si in timp, de ce nu, si din afara Bucurestiului.

In cadrul proiectului „Porti deschise”, Asociatia Fluens va organiza un eveniment in colaborare cu Portalul Imparte.ro, pe data de 2 august 2014, pentru 20 de varstnici institutionalizati din cadrul caminelor Odai, Straulesti, Sfantul Vasile si Clubul Seniorilor Sector 1.

Insotiti de voluntari, vom merge cu bunicii la restaurantul Caru cu Bere din Bucuresti, unde atmosfera vremurilor de alta data, alaturi de o masa gustoasa, le va aduce putina bucurie in suflete.

Asteptam suportul a cat mai multor persoane pentru organizarea acestui eveniment, dar si pentru o continuitate a proiectului atat de dificil pe care ni l-am propus. Doritorii ne pot insoti la astfel de evenimente, in cadrul sau in afara caminelor, sau pot sustine proiectul prin donatii. Cu o mica suma puteti contribui la iesirile recreative organizate impreuna cu batranii, fie ca este vorba de un meniu, fie de un bilet la teatru, de transportul la o manastire sau intr-o excursie.

Sute de batrani abandonati asteapta ajutorul nostru, al tuturor. Daca nu ai un batran, cumpara-l acum!

Proiectul „Porti deschise” dezvoltat de Asociatia Fluens , doreste sa deschida o cale intre batranii singuri si lume, dar si o cale catre ei insisi, prin care sa-si recupereze timpul pierdut, sa-si vindece ranile si sa regaseasca frumusetea timpului prezent.

Donatiile se pot face in contul Asociatiei Fluens RO57BRDE410SV28449744100, deschis la Banca Romana de Dezvoltare, sau personal daca doriti sa ne cunoasteti.

Va asteptam cu drag!

Pentru detalii:
Otilia Geavlete - Asociatia Fluens, Telefon: 0734 354 454, E-mail: otiliageavlete@yahoo.com
Imparte.ro, Telefon 0734 174 322, E-mail: admin@imparte.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Ziua Portilor Deschise – Ajut-o pe Ioana sa aplaude

S-a deschis primul muzeu al jucariilor din Bucuresti

S-a deschis primul magazin caritabil din Romania

Diverta relanseaza doua campanii in beneficiul SOS Satele Copiilor si Fundatiei RTC

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro