Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileCursuri pentru familiile cu copii dificili
 

Cursuri pentru familiile cu copii dificili

 

Familiile din Iasi care nu stiu sa-si stapaneasca copiii sau ai caror odrasle sunt extrem de mofturoase s-au inscris la cursurile organizate de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany.

Aici, timp de 4 saptamani, parintii invata cum sa fie in acelasi timp prieteni si autoritate pentru proprii copii. In prezent, cinci familii care au copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani au cerut ajutorul psihoterapeutilor de la Fundatie.

Cum iti dai seama ca ai un copil dificil?

Iata ce spune Gicuta Luca, psihoterapeutul Fundatiei Bethany:

„Copil dificil este cel care bate din picioare pentru ca vrea o anume jucarie, cel care refuza masa, care nu sta sa fie imbracat, copilul care plange cand este dus la gradinita sau cel cu care nu reusesti sa te intelegi. Cei cu varsta de 3 ani incep sa spuna «nu», iar cei care au 6 ani incep de obicei scoala".

Cursurile au fost demarate la sfarsitul lunii octombrie, iar pentru o luna de instruire parintii vor platii 140 de lei. Specialistii spun ca este foarte important ca parintii sa aiba o relatie buna cu proprii copii chiar de cand acestia au varste fragede. „Meseria de parinte o inveti. Este foarte important sa nu fii hiperprotectiv cu copilul tau asa cum au tendinta majoritatea parintilor. Trebuie sa se inteleaga ca cei mici pot face singuri anumite lucruri: sa se imbrace, sa adune jucariile, chiar sa manance singuri desi fac mizerie. Daca le restrictionezi anumite lucruri, cand ajung adolescenti pot deveni rebeli", mai explica Gicuta Luca.

Fundatia Bethany va oferi cursuri de 8 saptamani

Luna viitoare, specialistii de la Fundatia Bethany va oferi cursuri, de data aceasta pe o durata mai lunga, 8 saptamani, si parintilor care au copii cu varste mai mari. Pentru acestea vor plati 280 de lei. „Ii adunam pe categorii de varsta pentru ca problemele unor parinti cu copil de 3 ani difera de cele pe care le au parintii unui copil de 17 ani. Este important sa lucram pe grupuri", explica Diana Paius, managerul Fundatiei Bethany.

Sursa foto: adevarul.ro

 

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Servicii specializate pentru copiii cu autism
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro