Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileCursuri gratuite de dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale
 

Cursuri gratuite de dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale

 

In Noiembrie 2011 se desfasoara cursuri gratuite de dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale in cadrul proiectului strategic eLife - Dezvoltarea inovatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului romanesc. Cursurile se adreseaza persoanelor angajate din mediul urban cat si celor care doresc sa initieze o afacere independenta.

In cadrul eLife sunt elaborate 8 pachete de cursuri care vizeaza, in special, dezvoltarea competentelor si abilitatilor antreprenoriale si manageriale, impreuna cu utilizarea si valorificarea instrumentelor TIC in cadrul procesului de management.

Cursurile vor fi sustinute in Bucuresti, Alba Iulia si Succeava in cadrul a trei module ce se vor desfasura in perioada noiembrie 2011- decembrie 2012.

Fiecare pachet este structurat metodic, dezvoltand pe parcurs conceptele care fac parte din campul antreprenoriatului inovativ. Abordarea este una practica, cursurile continand o serie de exemple, documente si exercitii aplicative care sa lamureasca intr-o maniera usor de inteles problemele specifice.

Descriere Cursurile eLife

1. Initiere in TIC. Cursul ofera posibilitatea potentialilor antreprenori sa se familiarizeze cu noile tehnologii si sa opereze cu mijloacele moderne de comunicare prin Internet.
2. Dezvoltare abilitati antreprenoriale. In cadrul acestui curs se pune accent pe modul in care se poate initia o afacere vizand aspecte precum: inregistrarea unei afaceri, detalierea surselor de capital initiale, strategia si planul de marketing, managementul riscului, managementul schimbarii sau managementul resurselor umane.
3. Contabilitate in partida simpla. Cursul este dezvoltat pe urmatoarele directii: pentru cine este utila contabilitatea in partida simpla si cum se organizeaza activitatea de contabilitate in partida simpla.
4. Antreprenoriat inovativ - domenii emergente. Sunt prezentate conceptele de inovare si particularitatile antreprenoriatului in domenii puternic inovative, urmarind aspectele practice ale dezvoltarii afacerilor: planul de afaceri si finantarea.
5. Finantarea afacerilor. Acest curs isi propune sa dezvolte competente la nivelul potentialilor antreprenori privind atragerea de resurse financiare de pe piata.
6. Evaluare si reorganizare IMM-uri. Cursul pune accentul pe elementele definitorii ale mediului de afaceri din Romania, pe modul de planificare, reorganizare si conducere a unui IMM, pe modul de diagnosticare a problemelor in cazul IMM-urilor, dezvoltand in final abilitati si competente legate de evaluarea unei afaceri.
7. Achizitii publice. Cursul dezvolta competente in acest domeniu din perspectiva beneficiarilor sistemului public (anteprenori interesati sa participe la licitatiile organizate de diferite institutii publice pentru achizitia de bunuri si servicii).
8. Management si leadership. Cursul se adreseaza celor care doresc sa devina manageri sau lideri mai buni la locul lor de munca, dezvoltand competente si abilitati de conducere si de management. La absolvire participantii vor stii sa comunice mai eficient cu oamenii si institutiile de care au nevoie, sa lucreze mai bine in echipa, sa ia decizii rapid, informat si eficient, sa faca fata la conflicte, situatii de stres, presiuni, sa organizeze mai bine activitatea in departamentul pe care il conduc sau in afacerea pe care o detin sau intentioneaza sa o dezvolte.

Cursurile vor fi disponibile in curand si in varianta online, cu posibilitatea de a fi descarcate in mod gratuit, pe site-ul http://www.elife-posdru.ro/.

Academia de Studii Economice din Bucuresti, impreuna cu SIVECO Romania SA din Bucuresti, ADAF – Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin din Bucuresti, Centrul de Inovare si Dezvoltare de Afaceri din Bucuresti, Camera de Comert, Industrie si Agricultura din Suceava, Fundatia PAEM din Alba Iulia si ADEPFO - Association de Developpement des Pyrenees par la Formation din Franta, implementeaza incepand cu 1 decembrie 2010 proiectul strategic „eLife – Dezvoltarea inovatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului romanesc”.

Proiectul se va derula pe o perioada de 3 ani si este cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritara 3: „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, Domeniul Major de Interventie 3.1.: „Antreprenoriatul, o alternativa de cariera”.

Sursa foto: loosen.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Cursuri pentru familiile cu copii dificili

Cursuri gratuite pentru tineri in proiectul RURALTIN

Cursuri gratuite de atragere de fonduri pentru ONG-uri

Cursuri extra-scolare pentru copii inteligenti

Cursuri de clovni pentru cei vor sa daruiasca zambete copiilor bolnavi in Oradea

Cursuri de calificare pentru femeile din mediu rural

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro