Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileCurs de voluntariat in Cluj si Alba pentru 34 de tineri din 14 tari
 

Curs de voluntariat in Cluj si Alba pentru 34 de tineri din 14 tari

 

Centrul de Resurse pentru Comunitate implementeaza, in perioada 21-28 august, un curs de formare a tinerilor care fie sunt implicati activ in aria voluntariatului, fie sunt dornici sa inceapa aceasta activitate. Cursul este parte din proiectul „C.A.R.E. throught volunteering – close, aware, responsible, engaged together” si este finantat de Comisia Europeana prin Programul „Youth in Action”.

La curs iau parte 34 de tineri din 14 tari: Albania, Armenia, Estonia, Franta, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia, Moldova, Polonia, Romania, Serbia, Turcia si Ucraina. Unii dintre participanti provin din tari dezavantajate din punct de vedere economic si in care serviciul public social prezinta multe carente, de aceea participarea la acest proiect le va oferi oportunitatea dobandirii unei experiente utile pentru viitoarele lor activitati.

Unde se desfasoara cursul?

Cursul se desfasoara la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, Pensiunea Rimeti din satul Geoagiu de Jos, judetul Alba si la Pensiunea Coltesti din satul Coltesti, judetul Cluj. In timpul cursului, tinerii vor lua parte la activitati nonformale de educatie cum sunt: Teatru-forum, Cafeneaua europeana, exercitii de coeziune de grup, discutii pe tema cooperarii si colaborarii, precum si exercitii de autocunoastere si dezvoltare personala.

Scopul proiectului este de a imbunatati capacitatea participantilor de a gasi, fie singuri sau impreuna cu ceilalti, moduri noi si creative de a se implica in activitati de voluntariat, activitati care sa duca la diminuarea discriminarii, a rasismului, a violentei si a excluziunii sociale. In acelasi timp, cursul de formare va dezvolta intelegerea reciproca dintre participanti si va stimula schimbul de experienta in ceea ce priveste voluntariatul, astfel incat, la sfarsitul acestui training, participantii sa fie capabili sa gaseasca solutii pentru unele probleme cu care societatea de azi se confrunta.

Parteneri ai Centrului de Resurse pentru Comunitate in acest proiect sunt: Vizion Integrues (Albania), Armenian Center for youth exchange (Armenia), Ngo Headest (Estonia), Eurocircle (Franta), Ι.Δ.Ε.Α. (Grecia), Associazione Culturale Madart (Italia), SPPMD Council for prevention of Juvenil Delinquence (Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei), Medecins du Monde (Moldova), Media Education Centre (Serbia)Institute of Ukrainian Studies (Ucraina), Group Youth Info Tech (Turcia), Tikiuli Destrict Development Fund (Georgia), Association of Polish-Serbian Friendship (Polonia).

Coordonatori de proiect: Laura Alicu, Ioana Corujan, Codruta Cuceu.

Sursa foto: familycrisiscenterofeasttexas.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Vrei sa fii voluntar? Alege ce iti place din Ghidul Oportunitatilor de Voluntariat

Voluntariat si cursuri de prim-ajutor la Constanta

Voluntariat la Cluj: au fost plantati 10.000 de copaci

Voluntariat in Germania pentru tineri cu oportunitati reduse

Transilvania Golf lanseaza o campanie de voluntariat pentru construirea unui teren de golf

Stagiu de voluntariat in Polonia

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro