Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileCrucea Rosie Romana a lansat un nou punct de prim ajutor in comunitatea izolata Satu Nou din judetul Bacau
 

Crucea Rosie Romana a lansat un nou punct de prim ajutor in comunitatea izolata Satu Nou din judetul Bacau

 

Crucea Rosie Romana a lansat un punct de prim ajutor in comunitatea izolata Satu Nou din comuna Colonesti. Punctul de prim ajutor este sustinut financiar de catre PA&CO International.

40% din populatia Romaniei locuieste in sate. InCrucea Rosie Romana satele izolate, servicii medicale de urgenta ajung in cateva ore. Mii de persoane sunt ranite sau ucise anual de leziuni cauzate de diferite  situatii neprevazute din cauza unui raspuns inadecvat sau a lipsei de interventie in timp util. Luarea unor masuri imediate si aplicarea tehnicilor corespunzatoare imediat dupa producerea accidentului poate reduce considerabil decesele si vatamarile, precum si impactul dezastrelor si situatiilor de urgenta de zi cu zi. Primul ajutor nu este un inlocuitor pentru serviciile de urgenta. Este un prim pas vital pentru furnizarea de masuri eficiente si rapide, care ajuta la reducerea leziunilor grave si la imbunatatirea sanselor de supravietuire. Pentru satele unde nu exista servicii medicale permanente, timpul pana la sosirea ambulantei face diferenta intre viata si moarte.

Satu Nou din comuna Colonesti, judetul Bacau, este situat la 40 de km de primul serviciu medical. Pentru ca ambulanta sa ajunga in acest sat izolat are nevoie de 1 ora. Din cauza traseului accidentat, pe timp de iarna sau cand sunt ploi abundente, accesul in Satu Nou este aproape imposibil.

Crucea Rosie Romana si-a propus sa vina in sprijinul cetatenior din  Satul Nou prin instruirea a patru persoane, care sa acorde primul ajutor de baza celor din comunitate. Punctul de prim ajutor va functiona in casa domnului Nicuta Ion si a fost dotat cu o trusa de prim ajutor care contine pansamente, un glucometru, un tensiometru si un dispozitiv EKG cu telecitire intr-un serviciu de cardiologie. Familia de "salvatori comunitari" are rolul de a sprijini rezolvarea urgentelor minore din comunitate si prevenirea agravarii situatiei in cazul unor urgente majore, care necesita asistenta medicala.

Crucea Rosie Satu Nou"Fiecare punct de prim ajutor infiintat in zone izolate inseamna salvarea unor vieti. O actiune rapida cu aplicarea tehnicilor de prim ajutor adecvate si corecte in primele minute, critice, de la producerea unui accident sau aparitia unei situatii de urgenta, poate salva vieti. Multumim familiilor care a acceptat voluntar sa faca parte din acest proiect si si-au asumat misiunea de a veni in sprijinul tuturor celor care vor avea nevoie de ajutor", a declarat domnul Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Rosii Romane.

"Suntem incantati sa sprijinim Crucea Rosie Romana in implementarea unui proiect care are efecte imediate asupra calitatii vietii oamenilor din comunitatile izolate. PA&CO International a luat foarte in serios accesul la sanatate al oamenilor din mediul rural si acest proiect exact asta face, ofera tuturor posibilitatea de a primi ingrijirea de care au nevoie in situatii de urgenta", a declarat doamna Paulina Casuneanu, Vicepresedinte PA&CO International.

Efortul financiar pentru implementarea acestui proiect pilot in 41 de localitati izolate din fiecare judet din tara este de aproximativ 100.000 euro. Pana in prezent, proiectul a fost lansat in 5 judete, Arges, Braila, Cluj, Hunedoara si Timis si urmeaza sa fie lansat in judetele Dambovita, Harghita, Iasi si Teleorman. Pana la sfarsitul anului 2013, intentionam sa dezvoltam proiectul si in celelalte judete din tara.

Articol realizat de:

Crucea Rosie Romana SNCRR Crucea Rosie Romana SNCRR
6 articole postate
Publica din: 2013-09-18
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:


Primul punct de prim ajutor din Braila, lansat de Crucea Rosie, se afla in satul Titcov

Europenii, tot mai saraci. Numarul ajutoarelor oferite de Crucea Rosie, in crestere

Disney sprijina Crucea Rosie in lupta impotriva dezastrelor

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro