Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileCopiii de la Fundatia Cuvantul Intrupat merg in tabara la munte
 

Copiii de la Fundatia Cuvantul Intrupat merg in tabara la munte

 

Fundatia Cuvantul Intrupat"Cand plecam? Cate zile mai sunt? Cand mergem? Cand mergem in tabara?"

Aceasta a fost in ultimele saptamani principala preocupare a copiilor de la Centrul Comunitar "La Vale" al Fundatiei Cuvantul Intrupat. Daca ne gandim cat de dornici suntem de obicei si noi, adultii, sa plecam in vacanta, le intelegem nerabdarea.

Inca de la infiintarea fundatiei in 2001, tabara anuala de vara a facut parte din programul de servicii si sprijin oferit copiilor si tinerilor vulnerabili, aflati in dificultate. Si pentru ca metodologia noastra de lucru urmareste dezvoltarea celor pe care-i asistam in toate aspectele fiintei lor, atat fizic, cat si emotional si moral, tabara este o oportunitate deosebita in acest sens.

Pentru o saptamana, copiii au ocazia sa se bucure de un mediu plin de siguranta, sanatos, un mediu in care nu mai simt grijile cu care se confrunta acasa, un mediu in care sunt doar copii si atat. Intr-un peisaj deosebit de munte, experimentam cu totii sentimentul de familie, invatam unii de la altii, ne cunoastem mai bine si ne bucuram sa fim impreuna.

Anul acesta la tabara participa 18 copii (din cei 40 sprijiniti prin Centru) cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani, iar aceasta se desfasoara in perioada 22-28 august la Lepsa, in Vrancea. 11 copii merg pentru prima data in tabara si, tot pentru prima oara, sunt departe de familiile lor, ceea ce ii ajuta in planul dezvoltarii abilitatilor de viata independenta. Aici, copiii vor face drumetii in munti si la cascada, vor cunoaste imprejurimile, participa la jocuri in aer liber, la ore de calarie, activitati moral-civice, foc de tabara si au parte de numeroase surprize.

"Programul taberei este unul incarcat, iar activitatile sunt stabilite astfel incat copiii sa poata beneficia cat mai mult de aceasta perioada. E o saptamana solicitanta pentru lucratori, dar plina de recompense in final: intotdeauna vedem efectul unei astfel de perioade in comportamentul copiilor, in viata lor" a declarat Lenuta Chronic, psiholog.

Trebuie spus si ca, pe perioada taberei, copiii acumuleaza un punctaj pe baza caruia, la sfarsitul acestei saptamani, isi pot alege diverse obiecte (jocuri, jucarii, etc), acesta fiind modul in care am ales sa-i recompensam pentru implicarea si comportamentul lor.

Dealtfel, insasi participarea lor la tabara este rezultatul unei astfel de evaluari: doar copiii care s-au straduit la scoala, care au avut o frecventa buna la cursuri, care s-au implicat la orele de gradinarit sau la alte activitati in Centru sunt cei care participa la tabara. Este inca o modalitate de a-i invata pe copii sa valorizeze munca si sa invete ca fiecare lucru pe care il primim trebuie sa fie castigat prin efort propriu, fiecare beneficiu este o urmare a actiunilor noastre.

sursa: Fundatia Cuvantul Intrupat

Articol realizat de:

cuvantulintrupat cuvantulintrupat
15 articole postate
Publica din: 2011-07-18
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Tabere pentru copiii sinistratilor

Tabere de creatie pentru copii in proiectul "Alege Scoala!"

Tabara pentru tinerii care au invins cancerul

In tabara de la Costesti, de-a dacii si romanii

Fundatia JOYO asigura o tabara la munte copiilor defavorizati din Bucuresti

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro