Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileCopiii de la Fundatia Cuvantul Intrupat au primit calculatoare in dar
 

Copiii de la Fundatia Cuvantul Intrupat au primit calculatoare in dar

 

Copiii de la Fundatia Cuvantul Intrupat au primit calculatoare in dar de la Asociatia Ateliere Fara Frontiere.

In aceasta toamna, Fundatia Cuvantul Intrupat a primit o donatie de 9 calculatoare din partea Asociatiei Ateliere Fara Frontiere, pentru a fi folosite in lucrul cu copiii sprijiniti prin proiectele fundatiei.

Periodic, prin programul de donatii IT, ASSOCLIC, Ateliere Fara Frontiere lanseaza apeluri de proiecte adresate asociatiilor, institutiilor si scolilor, apeluri in urma carora cele mai bune proiecte sunt selectate, iar organizatia sau institutia aplicanta primeste calculatoare ce vor fi intrebuintate pentru a-i ajuta pe copii sau tineri sa-si imbunatateasca abilitatile de utilizare a acestora, ca parte a demersului educativ si de integrare.

Fundatia noastra a propus doua proiecte, unul pentru copiii, adolescentii si tinerii ce frecventeaza Centrul Comunitar «La Vale» din Galati, iar al doilea pentru copiii si adolescentii sprijiniti prin Centrul din comuna Tudor Vladimirescu, serviciu aflat in prezent in plin proces de amenajare, dotare, autorizare si acreditare.

"Suntem bucurosi sa-i putem ajuta in continuare pe copii sa invete lucrul cu calculatorul, acum cu aceste echipamente mai bune. Majoritatea copiilor nu au acasa un calculator, unii nu au nici macar energie electrica, iar in zilele noastre a avea acces la un astfel de echipament si abilitatile necesare pentru a-l folosi nu este un moft, ci o necesitate. Pe durata celor 9 luni cat dureaza proiectele, copiii vor invata lucruri noi, se vor documenta pe internet pentru temele de scoala, vor invata sa scrie si sa deseneze, dar se vor si juca pe calculator. Vom organiza chiar un concurs de dactilografiere si o expozitie cu lucrarile lor. Speram ca toate acestea sa-i ajute pe copii sa aiba sansa unei vieti mai bune", spune Laurentiu Archip, educator Cuvantul Intrupat.

Partenerii nostri de la Ateliere Fara Frontiere ne-au povestit despre activitatea lor: colecteaza echipamente folosite de la companii, le reconditioneaza in atelierul propriu unde lucreaza tineri provenind din medii defavorizate, iar in cele din urma fiecare calculator are practic o noua viata, ajungand suport educativ pentru alti copii sau tineri. Este, inainte de orice altceva, o poveste frumoasa despre cum oamenii dau valoare lucrurilor, in dorinta lor de a-i ajuta pe cei care au nevoie.  

Despre Ateliere Fara Frontiere

Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romana non-profit de insertie socio-profesionala a carei misiune este integrarea socio-profesionala a persoanelor in mare dificultate, lupta impotriva risipei si poluarii prin reconditionarea si reciclarea echipamentelor IT uzate si solidaritatea digitala prin donatii de echipamente IT pentru proiecte educationale si sociale. www.atelierefarafrontiere.ro

Anca-Aurora Chiosea
Responsabil Comunicare
Fundatia Cuvantul Intrupat
info@cuvantulintrupat.com

Articol realizat de:

cuvantulintrupat cuvantulintrupat
15 articole postate
Publica din: 2011-07-18
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
ONG-urile romanesti sunt premiate cu 400 de calculatoare

Ateliere Fara Frontiere si Petrom au donat 175 de calculatoare

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro