Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileCopiii cu dizabilitati fac terapie prin sunet
 

Copiii cu dizabilitati fac terapie prin sunet

 

Copiii cu dizabilitati recurg la terapia Soundbeam care transforma miscarea in sunet, prin intermediul unor senzori de miscare.

Mecanismul metodei consta in transformarea oricarei miscari in sunete, si prin implicarea constienta a copilului in muzica. Metoda este de folos in terapia copiilor cu dizabilitati intrucat stimuleaza simturile locomotorii: copiii pasesc si se deplaseaza singuri, isi diferentiaza miscarile in functie de sunetele pe care le aud, isi pot depasi frica si emotiile prin sunetele armonice pe care le aud.

Metoda de terapie prin sunet este folosita in tara noastra inca de la inceputul anului, fiind introdusa in Romania de catre Fundatia Aquarius.

In prezent, un grup de 15 copii cu deficiente psiho-locomotorii din Centrului de Sanatate Mintala IOMC Bucuresti au fost inclusi intr-un program de opt luni ce utilizeaza aceasta metoda de recuperare. Programul de recuperare a inceput din luna martie.

Aurelia Olaru, coordonatoarea proiectului spune: "Costul unei sedinte este de 30 lei pentru copil. Se lucreaza individual si programul terapeutic se stabileste individual, in functie de gradul de severitate al dizabilitatilor".

Parintii vor fi implicati de asemenea, pe tot parcursul terapiei, ajutand la constientizarea naturii problemelor copiilor cu deficiente, cat si pentru continuarea programului de recuperare emotionala acasa. Pentru obtinerea celor mai bune rezultate, copiii beneficiaza si de recomandari de nutritie, fitoterapie si homeopatie.

Pentru cei interesati, chiar maine, 30 septembrie, va avea loc o prezentare gratuita a proiectului, la sediul Centrului de Sanatate Mintala IOMC din Calea Grivitei nr. 71.

Mai multe informatii pe http://www.fundatia-aquarius.ro/.

Sursa foto: www.stoweflake.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:


Un punct de sprijin pentru familiile cu copii cu autism

Un nou centru de zi pentru bolnavii de Alzheimer la Targu-Mures

Proiectul filantropic “Din inima de copil”

O copilarie frumoasa - campanie educationala lansata de Sos Satele Copiilor

Copiii institutionalizati pleaca in tabere

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro