Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileCopiii ai caror parinti muncesc legal in strainatate pot primi alocatie europeana
 

Copiii ai caror parinti muncesc legal in strainatate pot primi alocatie europeana

 

Copiii ai caror parinti muncesc legal in strainatate pot beneficia de alocatie europeana daca renunta la alocatia oferita de statul roman.

Principala conditie care trebuie indeplinita pentru ca cei mici sa poata primi alocatie europeana este ca parintii sa munceasca in strainatate cu contracte legale, obtinute prin agentiile judetene de ocupare a fortei de munca.

In cazul in care copilul are doar un parinte plecat la munca in afara tarii, acesta va beneficia in continuare de alocatia din Romania. Statul strain va plati si el contributia prevazuta de legea locala, dar va scadea din ea suma acordata de statul roman.

In situatia in care are ambii parinti plecati la munca in strainatate, statul roman nu mai acorda deloc alocatia, aceasta sarcina revenind statului in care parintii au ales sa lucreze.

Alocatiile europene sunt mult mai mari decat in Romania. De exemplu, la noi in tara, un copil de pana in 2 ani primeste suma de 200 de lei lunar, iar cei care trec de aceasta varsta primesc suma de 42 de lei. In Austria sau Germania, alocatia copilului se ridica la 100 de euro, respectiv 184 de euro pe luna.

Sursa foto: Smartlineblog.com.au

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
MAE a lansat un serviciu de alerta SMS pentru calatoriile in strainatate

Familiile sarace ale caror copii au peste 20 de absente nu mai primesc alocatii

Alocatie de hrana de sase lei pentru 50 de familii din Targu Jiu

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro