Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileCopii cu Viitor program pentru copiii din centre de plasament lansat la Constan╚Ťa
 

Copii cu Viitor, program pentru copiii din centre de plasament, lansat la Constan╚Ťa

 

Copii cu viitorCopiii din centre de plasament, dar si din alte categorii sociale vulnerabile, au noi alia╚Ťi de încredere, gra╚Ťie programului Copii cu Viitor. Este vorba despre cel mai amplu program din Constan╚Ťa dedicat copiilor din centre de plasament ╚Öi altor copii vulnerabili. Aceast─â ini╚Ťiativ─â este lansat─â de c─âtre Asocia╚Ťia Club de Bine ╚Öi va fi dezvoltat─â în parteneriat cu Direc╚Ťia General─â de Asisten╚Ť─â Social─â ╚Öi Protec╚Ťia Copilului Constan╚Ťa.

Programul Copii cu Viitor este derulat în principal în beneficiul copiilor ╚Öi tinerilor care beneficiaz─â de o m─âsur─â de protec╚Ťie. Pe parcurs, programul se dore╚Öte a ajunge ╚Öi la alte categorii de beneficiari, în special copii ╚Öi tineri din familii cu posibilit─â╚Ťi materiale modeste sau care provin din sistemul de protec╚Ťie, cu scopul de a evita abandonul, de a sprijini familiile, de a facilita integrarea social─â. Programul poate fi extins pentru a atinge cât mai multe categorii sociale, dar accentul va fi pe sprijinirea educa╚Ťiei ╚Öi a integr─ârii sociale a copiilor.

Pentru început, cele mai multe ac╚Ťiuni Copii cu Viitor vor viza beneficiari din centrele de plasament Antonio, Delfinul, Micul Rotterdam ╚Öi Ovidiu, precum ╚Öi din Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgen╚Ť─â. Se vor realiza îns─â activit─â╚Ťi ╚Öi pentru copii cu dizabilit─â╚Ťi din centrele speciale din jude╚Ť, administrate de DGASPC Constan╚Ťa. Copii cu Viitor presupune ac╚Ťiuni punctuale, dar ╚Öi proiecte, demersuri, ac╚Ťiuni coerente ╚Öi pe termen mai lung, încadrate în acest program.

"Vom folosi experien╚Ťa din proiectul Mân─â cu Mân─â ╚Öi, cu o organizare superioar─â ╚Öi cu mai mul╚Ťi voluntari ╚Öi parteneri implicati, vom face totul posibil pentru a ajunge la cât mai mul╚Ťi copii, pentru a le oferi acestora cât mai multe beneficii. Ne concentr─âm pe activit─â╚Ťi educative ╚Öi sociale, cursuri de limbi str─âine, sportive ╚Öi de tip hobby, excursii, tabere, activit─â╚Ťi pentru timp liber, programe complexe. Ne dorim evolu╚Ťia acestor copii pe toate planurile, astfel c─âut─âm s─â îi sprijinim ca o mare familie, oferindu-le încredere pentru a putea trece peste toate piedicile pe care, în mod nefericit, le-a oferit via╚Ťa. Programul Copii cu Viitor ╚Öi Asocia╚Ťia Club de Bine vor însemna onestitate ╚Öi transparen╚Ť─â maxime în ceea ce prive╚Öte utilizarea resurselor - fiecare donator va primi un raport anual ╚Öi va observa cât de mult a contat contribu╚Ťia sa. În plus, cele mai multe date vor fi publice permanent. Evit─âm cheltuielile logistice, ne baz─âm pe voluntariat ╚Öi parteneri, astfel încât s─â oferim copiilor maximul posibil din energia pe care o acumul─âm prin implicarea comunit─â╚Ťii", explic─â R─âzvan Iancu, Pre╚Öedinte al Asocia╚Ťiei Club de Bine ╚Öi Coordonator al programului Copii cu Viitor - voluntar în ambele demersuri.

Pentru a-╚Öi atinge obiectivele, programul Copii cu Viitor va derula ac╚Ťiuni ╚Öi evenimente caritabile ╚Öi va stimula implicarea societ─â╚Ťii în mod activ, inclusiv prin voluntariat. Oricine dore╚Öte are acum posibilitatea s─â ofere timp, bani ╚Öi alte resurse pentru ca ace╚Öti copii vulnerabili s─â simt─â mai pu╚Ťin lipsa familiei în jurul lor.

"Este vorba despre copii care tr─âiesc în jude╚Ťul Constan╚Ťa ╚Öi care vor deveni aici membri ai comunit─â╚Ťii, deci ajutorarea lor este atât o responsabilitate social─â, cât ╚Öi un demers de cre╚Ötere a calit─â╚Ťii viitorului acestei comunit─â╚Ťi locale. Faptele bune sunt percepute ini╚Ťial în mod direct de copii, dar mai târziu se pot concretiza în fapte bune pentru viitorul nostru, al tuturor - ne pas─â ce fel de adul╚Ťi vor exista în comunitatea noastr─â", mai spune R─âzvan Iancu.

Copii cu viitorDirec╚Ťia General─â de Asisten╚Ť─â Social─â ╚Öi Protec╚Ťia Copilului Constan╚Ťa s-a implicat deschis în acest program, fiind partener în dezvoltarea Copii cu Viitor, f─âr─â a aloca în mod direct resurse financiare, ci stimulând propriul sistem s─â func╚Ťioneze mai performant ╚Öi s─â realizeze o mai puternic─â leg─âtur─â cu comunitatea local─â - voluntari, donatori, sponsori, organiza╚Ťii. "Cu o mân─â de ajutor ferm─â din partea comunit─â╚Ťii, suntem mai optimi╚Öti decât oricând în demersul nostru de a oferi cât mai multe beneficii copiilor ╚Öi tinerilor din centrele reziden╚Ťiale ale DGASPC Constan╚Ťa. Pe lâng─â resursele guvernamentale, copiii din centrele de plasament au nevoie de resurse non-guvernamentale ╚Öi aici m─â refer la idei inovatoare, ac╚Ťiuni concrete, voluntari, persoane ╚Öi companii care se implic─â pentru a oferi cât mai multe beneficii. Împreun─â putem s─â fim mai eficien╚Ťi, moderniz─âm activit─â╚Ťile copiilor din centrele de plasament în spiritul vremurilor actuale, cre╚Ötem performan╚Ťa resurselor existente, inov─âm mecanismele interne ╚Öi le oferim copiilor ╚Öi tinerilor mai multe ╚Öanse de a reu╚Öi în via╚Ť─â. Le aducem tuturor mai multe zâmbete ╚Öi de aici porne╚Öte totul!", declar─â Petre Dinic─â, Director General al DGASPC Constan╚Ťa.

To╚Ťi cei dornici de implicare pot vizita pagina Facebook.com/CopiicuViitor pentru a fi la curent cu toate nout─â╚Ťile. Copii cu Viitor are nevoie de voluntari, de dona╚Ťii (www.copiicuviitor.ro), dar ╚Öi de orice companii sau persoane fizice care pot oferi acces la activit─â╚Ťi pentru copiii din centre de plasament ╚Öi nu numai. Programul î╚Öi dore╚Öte s─â realizeze un management mai bun al resurselor direc╚Ťionate spre copii, pe tot timpul anului, cu accent pe elementele care conteaz─â în mod real.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro

´╗┐
´╗┐´╗┐Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro