Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileConcursul de Robotic─â ROBOCHALLENGE 2014
 

Concursul de Robotic─â ROBOCHALLENGE 2014

 

Concursul de Robotic─â ROBOCHALLENGE 2014Sunte╚Ťi pasiona╚Ťi de robotic─â? Sau iubitori ai sporturilor?

Facultatea de Electronic─â, Telecomunica╚Ťii ╚Öi Tehnologia Informa╚Ťiei, împreun─â cu Universitatea Politehnica din Bucure╚Öti, Liga Studen╚Ťilor Electroni╚Öti ╚Öi echipa ETTI Robochallenge v─â invit─â la Edi╚Ťia Na╚Ťional─â a concursului de robotic─â ROBOCHALLENGE, în perioada 1-2 noiembrie 2014, la parterul corpului A al Facult─â╚Ťii de Electronic─â, Telecomunica╚Ťii ╚Öi Tehnologia Informa╚Ťiei, un eveniment sponsorizat de nume sonore din domeniul electronicii.

Robochallenge este o competi┼úie ce se adreseaz─â în special studen┼úilor pasiona┼úi de partea practic─â a unui proiect, dar ┼či celor dornici s─â înve┼úe mai multe. Concursul const─â în construirea unor robo┼úi autonomi, capabili s─â se confrunte cu ceilal┼úi robo┼úi în cadrul celor 6 mari probe, fiecare echip─â având posibilitatea de a alege s─â participe la una sau mai multe dintre probele gândite de organizatori: Mini, Micro ╚Öi Mega Sumo, Robo Fotbal, Line Follower Enhanced ╚Öi Labirint.

Este un concurs adresat atât încep─âtorilor, cât ┼či avansa┼úilor, dar mai ales pasiona┼úilor de robotic─â. Concursul vine ca o completare la partea teoretic─â ce se înva┼ú─â în cadrul facult─â┼úii, este modul prin care studen┼úii pot face ceva pl─âcut ┼či util folosind cuno┼čtin┼úele teoretice. Cu toate acestea, începând din 2014 s-a introdus o prob─â special─â, Prezentare Proiecte, prob─â tehnic─â în care participan╚Ťii pot prezenta modul în care robotul a fost gândit ╚Öi realizat de ace╚Ötia, juriul fiind format din persoane specializare în domeniul roboticii.

Modalitatea în care Robochallenge difer─â de alte concursuri similare ╚Ťine de stimularea gândirii ╚Öi creativit─â╚Ťii concuren╚Ťilor. Echipele participante construiesc robo╚Ťii pe baza regulamentelor concursurlui, folosind componentele ╚Öi materialele pe care le consider─â potrivite, singurele restric╚Ťii fiind de dimensiuni ╚Öi greutate. Fiecare echip─â are propria viziune ╚Öi abordare poate fi deseori special─â ap─ârând în acest fel noi surprize în fiecare an, dovad─â vie a inventivit─â╚Ťii lor.

Concursul de Robotic─â ROBOCHALLENGE 2014Persoanele interesate de dezvoltarea acestor minuni tehnologice au la dispozi╚Ťie un laborator special amenajat pentru ace╚Ötia, în cadrul Facult─â╚Ťii de Electronic─â, Telecomunica╚Ťii ╚Öi Tehnologia Informa╚Ťiei, unde pot beneficia ╚Öi de ajutor ╚Öi ghidaj din partea echipei ETTI Robochallenge. Pentru cei care î╚Öi doresc mai mult, în fiecare var─â se organizeaz─â ╚ścoala de Var─â Robochallenge, unde primesc suport didactic în domeniile de interes.

Evenimentul, cunoscut deja în rândul pasiona╚Ťilor de robotic─â, a ajuns la a VII-a edi╚Ťie, întrunind peste 200 de participan╚Ťi, atât din rândul elevilor pasiona╚Ťi de domeniul roboticii cât ╚Öi din rândul studen╚Ťilor din facultatile de profil tehnic. Edi╚Ťia din aceast─â toamn─â debuteaz─â cu o premier─â,  participând echipe ╚Öi din afara ╚Ť─ârii, ceea ce face din aceast─â etap─â una interna╚Ťional─â.

V─â a╚Ötept─âm în num─âr cât mai mare atât pentru a v─â sus╚Ťine prefera╚Ťii ╚Öi a fi martorii unui spectacol unic. Aceast─â etap─â vine ╚Öi cu o serie de premii oferite de c─âtre sponsori pentru sus╚Ťin─âtorii echipei ╚Öi spectatorii evenimentului. Nu ai prea multe idei despre robo╚Ťii autonomi? Noi te a╚Ötept─âm la eveniment, s─â descoperi minunata lume a robo╚Ťilor ╚Öi s─â ne câ╚Ötigi premiile dac─â r─âspunzi corect la întreb─âri.

De asemenea, dac─â ┼čti╚Ťi s─â construi╚Ťi un robot, v─â pasioneaz─â domeniul ┼či vre╚Ťi sa le ar─âta╚Ťi tuturor de ce sunte╚Ťi capabili, iar pe lâng─â asta, sunte╚Ťi mândri de modul în care l-a╚Ťi realizat, nu ezita╚Ťi s─â v─â înscrie╚Ťi echipa: www.robochallenge.ro. Înscrierile sunt deschise pân─â pe 15 Octombrie 2014.

Contact:
Popescu Andreea
Telefon: 0722 777 627
E-mail: popescu.andreea@lse.org.ro
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro

´╗┐
´╗┐´╗┐Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro