Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileConcurs de idei pentru platforma virtuala a persoanelor disparute din Romania
 

Concurs de idei pentru platforma virtuala a persoanelor disparute din Romania

 

O solutie pentru persoanele disparute

Platfoma virtuala a persoanelor disparute inscrisa in concursul Restart Romania incearca sa implice comunitatea in gasirea persoanelor disparute sau traficate. Incercand sa suplineasca deficientele site-ului specializat al Politiei Romane, platforma virtuala a persoanelor disparute doreste sa includa si cazurile celor sechestrati de retelele de trafic de persoane.

Ce imbunatatiri pot fi aduse ideii? In ce masura credeti ca se va implica comunitatea?

Mai sunt 10 zile in care poti sa vii cu o idee in concursul Restart Romania si sa castigi o refinantare de cel putin 5000 de dolari.

Daca si numai daca...

Daca disparitiile de persoane ar fi centralizate pe o platforma online, mai multa lume ar cunoaste cazurile si ar putea contribui cu informatii sau cu promovarea anunturilor in propriile comunitati. Familiile celor disparuti ar beneficia astfel, daca nu de solutii, macar de alinare si de sprijnul comunitatii, Politia ar lucra mai eficient si mai transparent, iar mediul ar deveni mai sigur. O contributie la proiect a mentionat extinderea ariei de interes si asupra romanilor disparuti in afara tarii, in special a celor sechestrati de retelele de trafic de persoane.

Iata ce presupune proiectul "Platforma virtuala a persoanelor disparute".
Sunteti invitati sa aduceti imbunatatiri sau critici.

"Platforma virtuala a persoanelor disparute" presupune o centralizare pe zone a datelor persoanelor disparute din Romania pentru o mobilizare si o cautare cat mai eficienta.

Daca se intampla ca o persoana sa dispara sau, si mai rau, sa fie rapita, primul lucru pe care ar trebui sa-l faca familia este sa semnaleze cazul celei mai apropiate sectii de politie, in cel mai scurt timp posibil. Apoi, tot ceea ce ii mai ramane familiei de facut este sa mearga din usa in usa, sa intrebe, sa lipeasca afise prin oras sau sa posteze un anunt pe internet pe diverse site-uri. Primele doua actiuni consuma mult timp si pot sa ajute investigatia mai mult sau mai putin, iar afisele pot fi usor degradate si limiteaza in acelasi timp aria de persoane vizate.

Postarea unui anunt pe internet este mai eficienta dar nu indeajuns, deoarece putine sunt site-urile specializate si, de obicei, nu au parte de publicitatea cuvenita. Iar pe alte site-uri (cum ar fi cele de anunturi) cazurile semnalate nu sunt organizate. Acest lucru ingreuneaza implicarea comunitatii din cauza inaccesibilitatii si a publicitatii slabe.

Platforma virtuala a persoanelor disparute va fi impartita pe judete si pe orase

Platforma virtuala a persoanelor disparute propune o centralizare, organizare si publicitate cat mai eficienta a datelor pentru a usura implicarea directa a comunitatii. Platforma virtuala va fi impartita pe judete, iar acestea la randul lor pe orase. Fiecare cetatean care se confrunta cu aceasta problema va putea inregistra cazul in timp real si in detaliu. Pentru fiecare judet vor exista informatii de contact ale sectiilor de politie, organizatiilor specializate, statistici etc. De asemenea vor fi puse la dispozitia comunitatii: forum-uri, articole, statistici, sfaturi, resurse. Publicitatea cazurilor va fi facuta pe site-uri de retele de socializare si nu numai. Se vor realiza parteneriate, stagii de voluntariat. Proiectul se poate extinde si in unele comunitati de romani care traiesc in afara granitelor.

Despre Restart Romania

Restart Romania este o platforma online, initiata de TechSoup cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, care permite cetatenilor sa-si defineasca problemele, sa vina cu idei care le pot rezolva, sa primeasca feed-back si apoi, daca acestea sunt bune, sa le vada transformate in proiecte online care pot schimba comunitatea. Si, daca aceste proiecte sunt cu adevarat bune, atunci vor primi o finantare de cel putin 5000 USD care sa le faca durabile.

Au mai ramas 10 zile pentru a va inscrie ideea in concursul Restart Romania.

Sursa foto: restartromania.netsquared.org

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Esti invitat sa participi la concursul video “Vara ECO”

De Ziua Sigurantei pe Internet: concurs de proiecte intre viata reala si viata virtuala

Cosmote doneaza printr-un concurs banii stransi in campania caritabila "Mesaje de iubire"

Concursul international ”Energie si habitat”, la a sasea editie

Concurs: Arte plastice pentru persoane cu dizabilitati

Concurs pentru acordarea Premiului CESE pentru societatea civila 2011

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro