Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileCentre de incluziune sociala pentru persoanele de etnie roma
 

Centre de incluziune sociala pentru persoanele de etnie roma

 

Centre de incluziune sociala pentru persoanele de etnie romaAsociatia Pakiv Romania implementeaza proiectul Crearea si functionarea structurilor de asistenta axate pe ocuparea fortei de munca Centre de incluziune sociala pentru persoanele de etnie roma, nr. contract: POSDRU/96/6.2/S/62509, selectat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Proiectul este cofinantat de Uniunea European prin Fondul Social European, in cadrul Axei Prioritare 6. Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de interventie 6.2 Imbunatatirea accesului si participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii prin sprijinirea si promovarea centrelor de incluziune sociala pentru persoanele de etnie roma.

Asociatia Pakiv Romania deruleaza acest proiect in parteneriat cu Asociatia Amare Phrala Fratii nostri, Cluj-Napoca, Asociatia Divers, Targu-Mure, Agentia pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Pro Diversitate, Bucuresti, si Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A. Atena, Grecia.

In prezent se afla in derulare urmatoarele activitati: infiintarea, dezvoltarea si sustinerea centrelor de incluziune sociala, in cadru careia se urmareste elaborarea studiului.

A doua activitate care se afla in derulare este elaborarea cercetarilor, studiilor si ghidurilor privind nevoile specifice ale grupului tinta in vederea particularizarii interventiilor suport oferite, in cadrul careia se urmareste:

- identificarea si elaborarea profilului grupului tinta, avandu-se in vedere nevoile specifice si caracteristicile sociale ale comunitatii romilor care va beneficia de asistenta oferita de centrele de incluziune;
- identificarea si stabilirea nevoilor specifice sociale si economice la nivel local, contribuind la realizarea unui studiu privind noile ocupatii in curs de dezvoltare, conducand la identificarea unor noi forme si conditii de reabilitare profesionala si integrare pe piata muncii a romilor;
- realizarea unui studiu privind caracteristicile socio-istorice ale romilor in diferite regiuni si contributia semnificativa a acestora in sfera culturala si sociala a comunitatii din care fac parte.

Cea de-a treia activitate aflata in desfasurare este implementarea activitatilor care vizeaza:

- schimbarea atitudinii sociale fata de comunitatile de romi
- constientizarea comunitatii de romi privind teme legate de sanatate, educatie
- integrarea sociala si promovarea voluntariatului in activitatile dedicate incluziunii persoanelor de etnie roma, in cadrul careia a demarat activitatea de realizare a materialelor specifice de promovare inspirate din viata si cultura romilor.

Asociatia Pakiv Romania, este o organizatie non profit infiintata 2005. Membri fondatori ai organizatiei sunt activisti romi, cu vasta experienta in elaborarea si  implementarea de proiecte/programe adresate comunitatilor cu romi, in realizarea de analize/studii/cercetari care reflecta situatia comunitatilor cu romi, cu experienta in realizarea si implementarea de campanii de informare si constientzare a membrilor comunitatilor cu romi, cu experienta in livrarea sesiunilor de  formare a adultilor, cu experienta in implementarea campaniilor de lobby si advocacy.

sursa foto: pakiv.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Rromii protesteaza in Capitala - nu vor sa fie numiti tigani

Protocol pentru sprijinirea rromilor repatriati

Kitul omului de zapada realizat de mestesugari rromi in cadrul unui proiect de integrare sociala si economica

Comisarul CoE pentru drepturile omului considera ca rromii sunt discriminati in Romania

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro