Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileCati copii abandonati sunt acum in Romania?
 

Cati copii abandonati sunt acum in Romania?

 

Cati copii abandonati sunt acum in Romania?Hope and Homes for Children (HHC) Romania, in parteneriat cu institutiile statului, a inceput primul audit national transparent al serviciilor sociale.

Toate Directiile de Asistenta Sociala vor fi evaluate, in perioada iulie - septembrie, pentru primul audit national al serviciilor sociale, in cadrul caruia si copiii institutionalizati vor fi intrebati ce parere au despre sistemul actual si ce schimbari ar vrea sa fie facute.

Rezultatele studiului vor arata care este situatia reala a sistemului de protectie a copilului din Romania. Pentru prima data, in evaluarea sistemului serviciilor sociale vor fi implicati si copiii , se arata intr-un comunicat de presa al HHC Romania, remis ieri spre publicare.

In cadrul auditului vor fi evaluate Directiile de Asistenta Sociala si Protectia Copilului judetene si institutiile de tip vechi din sistemul de protectie a copilului. Colectarea datelor se va face pe baza a trei chestionare complexe.

Beneficiarii si organismele implicate in acest audit sunt copiii din sistemul de protectie a copilului din Romania, Fundatia Hope and Homes for Children Romania, Absolute Return for Kids (ARK) si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Pe baza rezultatelor auditului, HHC Romania, ARK si Ministerul Muncii vor elabora un Plan National Strategic pentru inchiderea tuturor institutiilor de tip vechi din Romania in urmatorii ani si o politica publica de prevenire a abandonului.

Misiunea HHC Romania este eradicarea tuturor institutiilor de tip vechi din domeniul protectiei copilului din Romania pana in 2020.

De 12 ani, HHC Romania inchide institutii tip mamut din sistemul de protectie a copilului din Romania si ofera fiecarui copil o viata de familie. Anul acesta, HHC Romania implineste mai mult decat 12 ani de reforma a sistemului de protectie a copilului din Romania; implineste 47 de institutii de tip vechi inchise, 4.873 de copii salvati de la institutionalizare, 5.825 de copii ramasi in familie datorita programelor de preventie.

sursa foto: acasa.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Directia de Asistenta Sociala, pregatita sa ajute persoanele fara adapost
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro