Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileCampania World Vision pentru viata a 7 milioane de copii - "Saptamana Globala de Actiune"
 

Campania World Vision pentru viata a 7 milioane de copii - "Saptamana Globala de Actiune"

 

Intre 13 si 20 noiembrie 2012, World Vision organizeaza la nivel global prima “Saptamana Globala de Actiune” pentru a atrage atentia liderilor lumii ca mortalitatea copiilor cu varsta sub cinci ani este inca departe de tinta propusa in al patrulea Obiectiv de Dezvoltare al Mileniului.

In 2000, 191 de lideri ai statelor membre ONU si-au propus reducerea cu doua treimi a numarului de decese la copii cu varsta sub 5 ani, in perioada 1990-2015. In acest moment indicatorul inregistreaza valori la nivelul la care ar fi trebuit sa fie in urma cu 15 ani.

“Saptamana globala de Actiune” face parte din campania globala “Child Health Now” lansata de World Vision in 2009 pentru reducerea mortalitatii infantile si imbunatatirea accesului copiilor la servicii de sanatate. In acest sens, aproximativ 2 milioane de cetateni din 70 de tari, sunt asteptati sa organizeze actiuni si evenimente in cadrul Saptamanii Globale de Actiune. Special pentru aceaste momente ale campaniei a fost creat un photo-wall unde militantii sunt invitati sa posteze fotografii cu mainile ridicate in semn de sustinere a cauzei.

Pe 20 noiembrie, de Ziua Universala a Copiilor, World Vision va anunta numarul de persoane care s-au implicat in timpul acestei saptamani maraton in toate tarile, inclusiv numarul celor care au postat pe photo-wall-ul de pe site-ul www.childhealthnow.org. Ulterior materialele rezultate din colaje video si foto vor fi transmise liderilor de state si cabinetului Secretarului General al ONU, Ban-Ki Moon, pentru a demonstra cresterea interesului cetatenilor la nivel mondial pentru imbunatatirea starii de sanatate a copiilor si reducerea numarului celor care mor inainte de 5 ani din cauze care pot fi prevenite.

Cauzele mortalitatii infantile

7 milioane de copii mor anual datorita unor boli care pot fi prevenite si care au disparut din lumea occidentala. Primele 6 cauze ale mortalitatii copiilor sunt: complicatiile copiilor nascuti prematur, complicatiile de la nastere, infectiile nou-nascutilor, pneumonia, diareea, malaria. Aceste boli au ucis 4,4 milioane de copii în 2011, reprezentand 64% din numarul total de decese. Atat la nivel mondial cat si in Romania, un sfert dintre decesele copiilor cu varsta sub un an sunt datorate pneumoniei.

La noi in tara, rata mortalitatii infantile (0-1 an) este de peste 9‰, adica de doua ori mai mare decat media Uniunii Europene.

De cele mai multe ori, cauzele imbolnavirii sunt o consecinta a conditiilor de saracie in care traieste copilul si familia lui fiind legate de igiena si alimentatie necorespunzatoare precum si lipsa de informatii cu privire la educatia pentru sanatate.

Solutii pentru reducerea ratei mortalitatii la copii

World Vision a identificat solutii simple pentru reducerea ratei mortalitatii la copii:

• nutritia corespunzatoare, incepand cu alaptarea exclusiva pana la varsta de 6 luni,
• alimentati complemetara corecta si continuarea alaptarii pana la 2 ani,
• nasterea asistata de persoane calificate medical,
• ingrijire corespunzatoare inainte si dupa nastere,
• constientizarea familiei asupra semnelor de alarma,
• vaccinari,
• acces la alimentatie corecta inclusiv cu micronutrienti si vitamine,
• igiena corespunzatoare.

Rolul guvernelor si al societatii civile este de a se asigura ca cei mici au acces la o alimentatie corecta, la conditii de igiena si servicii de sanatate corespunzatoare. De aceea, ne propunem ca in Romania sa lucram impreuna cu autoritatile si alti parteneri pentru a identifica solutii.

“Pentru a-i ajuta pe copii trebuie ajutate in primul rand familiile acestora si comunitatile in care traiesc, cresc
si se formeaza” declara Catalin Popa, Director National World Vision Romania. “Din 1990 pana azi s-a reusit reducerea mortalitatii copiilor cu 42% la nivel mondial. Acest lucru a fost posibil prin eforturi concertate pe mai multe niveluri si din partea multor actori. Noile tehnologii si tratamentele au salvat vieti si au demonstrat astfel ca schimbarea este realizabila prin actiuni prompte si sustinute. In 2010 World Vision s-a angajat sa isi aduca contributia la atingerea acestui obiectiv prin investirea a 1,5 miliarde dolari SUA in programe pentru sanatatea copiilor de pretutindeni.

Organizatia a facut progrese mari pana acum respectand termenele si este pe cale sa atinga si chiar sa depaseasca acest angajament financiar. Un raport independent care a fost facut public luni, 12 noiembrie, recunoaste impactul campaniei Child Health Now in promovarea responsabilitatii sociale a guvernelor si cetatenilor, inclusiv prin metoda <>” a completat Catalin Popa.

Scopul World Vision

Pana in 2016, scopul primordial al World Vision la nivel mondial este imbunatatirea vietii a 150 de milioane de copii din lume. Acest scop este sustinut de obiective strategice pentru cresterea numarului de copii mai mici de cinci ani, care sa fie bine hraniti si protejati de boli si de infectii. Viziunea organizatorica, misiunea si concentrarea pe transformare ca process aplicat in proiectele sale de dezvoltare comunitara sunt destinate sa realizeze o viata implinita pentru fiecare copil din proiectele World Vision.

Cum va fi Saptamana Globala de Actiune in Romania

In Romania, organizatia desfasoara o campanie online prin care internautii sunt invitati sa “semneze” intr-un mod mai original petitia World Vision si anume sa posteze pe un wall dedicat fotografii cu ei, cu familia, prietenii, colegii cu mainile ridicate in semn de sustinere a cauzei.

Dupa 20 noiembrie, pe contorul postat pe site-ul www.worldvision.ro se va vedea cat de multi oameni vor fi sustinut cauza, si de unde. Internautii sunt invitati sa incarce pozele pe photo-wall fie prin pagina de facebook World Vision unde instructiunile sunt in limba romana fie direct la adresa http://www.childhealthnow.org/gwa/wall.

“In spiritul traditiei romanesti de buna intelege si ajutorare, este momentul sa aratam ca suntem si cetateni ai lumii si ca povara vietii copiilor care se sting din cauza bolilor datorate saraciei este o responsabilitate pe care trebuie sa si-o asume fiecare. Asa ca invitam internautii si bloggerii sa se implice astfel incat vocea Romaniei sa fie cat mai puternica pe photo-wall si forumuri” a completat Catalin Popa, Director National World Vision Romania.

Semneaza petitia World Vision aici!

Contact: Anca Bejenaru, Manager PR&Comunicare, anca_bejenaru@wvi.org, 0736 444 815.
 
Despre World Vision Romania

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirati de valori crestine, reprezentantii acestui ONG lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen. In 22 de ani de prezenta in Romania am ajutat peste 350.000 de copii si adulti, in 200 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras. De aceea deruleaza in comunitatile rurale unde este prezenta programe de lunga durata pentru educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la educatie formala si informala si la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea comunitatii în care traiesc.

Pentru informatii specifice pe programe si activitati va invitam sa consultati Raportul Anual 2011.

Articol realizat de:

WorldVisionRomania WorldVisionRomania
11 articole postate
Publica din: 2012-06-19
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
World Vision Romania se alatura campaniei internationale "Famine no more!"

Unul din cinci copii afgani moare inainte de a implini 5 ani

Mai mult de 1.200 de bebelusi au beneficiat de lapte praf gratuit

Bancile de lapte matern au nevoie de lapte donat de alte femei

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro