Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileBicicleta mijloc de mobilitate urbana in randul copiilor institutionalizati
 

Bicicleta, mijloc de mobilitate urbana in randul copiilor institutionalizati

 

O serie de actiuni de promovare a utilizarii bicicletei ca mijloc de mobilitate urbana in randul copiilor institutionalizati au fost desfasurate sambata, 16 octombrie 2010. Initiativa pe doua roti ii apartine Clubului de Cicloturism Napoca (CCN), in parteneriat cu Complexul de Servicii destinat Protectiei Copilului nr. 1 din subordinea DGASPC Cluj.

Actiunile de promovare a bicicletei ca mijloc de mobilitate urbana in randul copiilor institutionalizati au inclus prezentari cu imagini, o instruire practica, donarea unor biciclete si organizarea unei plimbari ghidate cu bicicleta prin oras.

Prima manifestare a inceput la ora 10.00 cu o prezentare cu imagini in fata a zeci de copii de toate varstele de la Complexul din Cluj-Napoca, str. Eremia Grigorescu nr. 37 (fostul Centru "Prichindel").

Radu Mititean, directorul CCN, a reprezentat fotografic tipurile de biciclete si ariile de folosire, avantajele utilizarii bicicletei ca mijloc de transport (rol utilitar si recreativ), probleme si solutii, cu mentionarea celor care se regasesc concret si in Cluj-Napoca la ora actuala sau sunt in pregatire.

In curtea Complexului s-a facut distribuirea catre copiii participanti a unui extras din Codul Rutier cuprinzand regulile de circulatie cu bicicleta pe drumurile publice si o sinteza a avantajelor folosirii bicicletei, dupa care a urmat ca punct culminant predarea oficiala a opt biciclete, procurate, reparate si oferite ca donatie de Vlad Sancraian, unul dintre inimosii tineri membri ai CCN.

Ultima faza a actiunii a constat intr-o deplasare comuna pe biciclete prin oras. Grupul de copii, insotit de personal al Complexului si de reprezentantii CCN, a pedalat pe traseul str. E. Grigorescu - str. G. Enescu - p-ta 14 iulie - str. Bartok Bela – str. Lacului si au trecut pasarela peste Somes, plimbandu-se apoi pe pista de biciclete de pe malul Somesului si din Parcul Rozelor, revenind in final la Complex tot pe traseul mentionat, cu satisfactia unei iesiri reusite ce i-a incantat mult pe copii.

Actiunile se inscriu si in campania "Velorutia Romana" derulata la Cluj-Napoca de CCN ca partener local al Asociatiei "Bate Saua" Bucuresti, sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR) si cu sprijinul GEF-SGP, vizand promovarea utilizarii bicicletei ca mijloc de transport cu rol utilitar si recreativ, in aceasta perioada avand loc, printre altele, numaratori de trafic biciclistic, studii prin aplicarea de chestionare la biciclisti, elevi, studenti si comercianti, dar si pregatirea de noi proiectii foto si marsuri ale biciclistilor clujeni.

Sursa foto: zooomr.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Ziua fara masini se reinventeaza pe 22 septembrie

Park(ing) Day mobilizeaza Bucurestiul

Fac un bine cu imparte.ro!

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro