Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileAplicatia online pentru activism si donatii online atrage noi investitii
 

Aplicatia online pentru activism si donatii online atrage noi investitii

 

Aplicatia online pentru activism si donatii online atrage noi investitiiCauses.com este o platforma online care foloseste retelele sociale pentru a promova activismul online, donatiile si actiunile caritabile.
Aplicatia a fost gandita pentru a ajuta utilizatorii sa creasca initiative sociale si politice si pentru a strange bani sub forma de donatii.

Initial o simpla aplicatie in cadrul Facebook, Causesimplineste 3 ani de la lansare si este acum de sine statatoare la adresa www.causes.com, permitand conectarea prin Facebook.

Mai mult de 27 milioane de dolari au fost donati prin intermediul Causes.com, ceea ce inseamna o medie de 40.000 dolari pe zi. Causes.com este construita de o companie care urmareste profitul, are 119 milioane instalari pe Facebook si 25 milioane utilizatori in fiecare luna.

Compania a primit o noua runda de finantare in valoare de 9 milioane de dolari, aportul total de capital adus de investitori fiind de 16 milioane dolari.
Iar de curand Causes ainceput sa vand carduri de donatii pe care oamenii le pot cumpara cu 25 sau 50 de dolari in cateva lanturi de magazine din California. Aceste cupoane valorice permit celui ce vrea sa doneze bani sa-si aleaga fundatia sau programul caritabil pe care vrea sa-l sustina.
Aceste cupoane de donatii ajuta la cresterea notorietatii aplicatiei Causes in afara Facebook, acolo de unde a pornit initial.

Asa cum spuneam, Causes este construita de o companie care doreste sa obtina profit, iar metoda prin care compania isi asigura venituri este un "comision" optional de 10% din valoarea donatiei.

Cum faci oamenii sa doneze bani mai usor?

Causes gaseste metode inovative pentru a stimula donatiile: atunci cand un utilizator isi sarbatoreste ziua de nastere acesta poate sugera prietenilor care doresc sa-i ofere un cadou sa redirectioneze o suma de bani catre cauza caritabila preferata. Aceasta functie a fost folosita de mai multe de 100.000 de persoane si a contribuit la donatii de peste 7,6 milioane dolari.

Unul din directorii fondului de investitii care sustine Causes.com spune ca "Exista o uriasa oportunitate de a mobila capitalul social existent in cadrul relatiilor interumane in scopul schimbarii in bine a lucrurilor".
Causes a incheiat si parteneriate cu corporatii care doneaza intre 50.000 si 300.000 de dolari in medie pentru campaniile de strangere de fonduri.

Procentul donatiilor online in bani va creste de la an la an, un exemplu fiind fundatia "Salvati Copiii" din Statele Unite care anul acesta se asteapta ca 10 milioane de dolari sa fie donati online din totalul de 500 milioane in donatii pentru 2010 previzionati de fundatie.

foto: causes.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Top 10 organizatii caritabile din SUA dupa donatiile primite

Licitatie caritabila pentru donatii catre un spital de copii

Fondul Resurse pentru Viabilitate continua atragerea de donatii

Donatii prin intermediul licitatiilor caritabile

Donatii pentru sprijinirea persoanelor afectate de autism

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro