Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileAniversare Crucea Rosie Romana - 135 de ani de umanitate
 

Aniversare Crucea Rosie Romana - 135 de ani de umanitate

 

Crucea Rosie Romana, in parteneriat cu Televiziunea publica a organizat, duminica, 3 iulie 2011, Gala Crucii Rosii - 135 de ani de umanitate.

In cadrul galei a fost prezentat proiectul social "Asistenta la domiciliu pentru varstnici", ai carui beneficiari sunt batranii singuri, cu afectiuni cardiace.
 
Programul a fost realizat atat cu sprijinul voluntarilor Crucii Rosii Romane, cat si cu ajutorul ingrijitorilor specializati in acest tip de activitate, care le ofera varstnicilor suport psihologic si diferite servicii la domiciliu.

 

Voluntarii au avut la dispozitie un kit pentru evaluarea si monitorizarea starii de sanatate a pacientilor, care le-a permis transmiterea datelor medicale catre un centru de monitorizare.
 
"Din nefericire, traim o perioada in care mii de varstnici, bolnavi si singuri, au ajuns bunicii nimanui. Aceasta etapa vulnerabila a existentei este o realitate pe care toti o vom parcurge. Unii dintre noi, norocosii, au alaturi familia sau prietenii. Ceilalti, deloc putini si incercati de crunta singuratate, au nevoie de sprijinul semenilor pentru alinarea suferintei. Pentru acestia, proiectul , inaugurat de Crucea Rosie Romana, reprezinta garantia ca exista cineva preocupat de sanatatea lor, de asigurarea unui trai decent si demn, care sa le aduca linistea atat de necesara, la finalul unei vieti greu incercate", a declarat Mihaela Geoana, presedintele Crucii Rosii Romane.

Proiectul se desfasoara in prezent in trei judete (Bacau, Covasna, Hunedoara) si necesita fonduri substantiale pentru a putea fi dezvoltat la nivel national. 

Gala Crucii Rosii are ca scop colectarea de fonduri in vederea derularii proiectului "Asistenta la domiciliu pentru varstnici", ca o solutie de ajutorare a persoanelor varstnice care nu se pot deplasa si care au nevoie de ingrijire la domiciliu.

Doneaza bani pentru varstnici

Toti romanii isi vor putea arata solidaritatea fata de semenii lor varstnici donand 2 euro sau 10 euro astfel: in reteaua Romtelecom: 0900.900.904 - donatie de 2 euro/apel, 0900.900.906 - donatie de 10 euro/apel si in retelele Vodafone, Orange si Cosmote: 876 - donatie de 2 euro/sms.
Liniile telefonice si numarul de sms vor fi deschise pana la data de 30 iulie 2011. Acestea sunt oferite gratuit de operatori si nu se percepe TVA.
 
Cu prilejul acestei aniversari s-au oferit distinctii unor persoane care au avut o contributie remarcabila de-a lungul timpului in viata Crucii Rosii Romane si va fi lansata o emisiune filatelica speciala.

La eveniment au participat personalitati din diferite domenii - Margareta Paslaru, Loredana, Marcel Pavel, Nicolae Voiculet, Mariana Bitang si Octavian Belu, Cezara Dafinescu, Venera Arapu, Florina Cercel, Mihai Traistariu si Andrei Paunescu.

Gala a fost transmisa in direct atat pe postul national de televiziune, cat si pe TVR International, intre orele 21:10 – 23:50. Emisiunea a fost prezentata de Iuliana Tudor, voluntar de onoare al Crucii Rosii Romane. 

Sursa foto: ele.ro

Articol realizat de:

Crucea Rosie Romana Filiala Bacau Crucea Rosie Romana Filiala Bacau
1 articole postate
Publica din: 2011-07-11
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Sandra Bullock a facut o donatie importanta catre Crucea Rosie Japonia

Grupul Bosch doneaza un milion de euro catre Crucea Rosie Japoneza

Crucea Rosie, donatie de 30.000 de dolari pentru romanii afectati de inundatii

Crucea Rosie si Magicianul Augustin, un duo magic in campania "Fii magician de Craciun!"

Charlie Sheen doneaza o parte din incasarile noului sau show pentru Crucea Rosie Japonia

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro