Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileAlunga fantomele electronicelor vechi o campanie DEEE
 

Alunga fantomele electronicelor vechi, o campanie DEEE

 

Asociatia Environ si Ministerul Mediului si Padurilor au pornit Luni, 24 ianuarie campania nationala “Alunga fantomele electronicelor vechi”, care se va desfasura de luna viitoare in toate judetele tarii, succesiv.

Scopul campaniei este implementarea la nivelul intregii populatii a unui program functional de constientizare si colectare selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Campania “Alunga fantomele electronicelor vechi” a fost extinsa la nivel national ca urmare a rezultatelor inregistrate in urma derularii programului pilot in Sectorul 1 al Capitalei  in noiembrie 2010. Atunci au fost colectate 8.000 kg de deseuri electrice si electronice. In plus, au fost informate peste 100 de asociatii de locatari si 100 de institutii si companii.

„In acest moment situatia este foarte simpla: angajamentul Romaniei este de a strange o cantitate de 4 kg de deseuri electrice pe cap de locuitor, iar noi in acest moment suntem destul de departe de acest rezultat”, a declarat ministrul mediului, Laszlo Borbely.

Mai mult, campania se va desfasura pe etape in toate judetele tarii, angrenand atat cetatenii cat si  autoritatile locale in procesul de colectare selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Campania se adreseaza in egala masura asociatiilor de locatari, institutiilor de stat, companiilor private si cetatenilor, care se pot inscrie in campanie prin intermediul site-ului www.environ.ro.

Cei care vor sa afle mai multe informatii despre campanie si colectarea DEEE, pot apela numarul 031.831.3333.

Sursa foto: stiriong.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roInformarea - LIPSA !!
coemntarii
Vezi, aici e cheia, INFORMAREA !! Daca o sa fie la fel ca data trecuta cind am aflat de la TV, ca a fost o actiune ..... in loc ca lumea sa stie din timp si sa se pregateasca sa scoata troacele afara din casa .... cred si eu ca nu aduna mare lucru. Ia sa puna anunturi la fiecare scara de bloc, cu 2 saptamini inainte, sa vezi ce se mai aduna !! DE NU LE POT DUCE ! Si sa se faca chestia asta periodic, o data la 3 luni !
Adaugat de: gvoichita la data de 26-January-2011, 10:14
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Proiect de colectare a deseurilor de 180 de milioane de euro

Peninsula, un festival verde de colectare a deseurilor

Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!

Deseurile electrice se colecteaza incepand din weekend-ul acesta

Colectarea selectiva a deseurilor: un plus pentru Belgia

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro