Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileAjutuncopil.ro - Andrei Dragan preotul care a adoptat 3 copii orfani si care construieste un asezamant social pentru alti 20
 

Ajutuncopil.ro - Andrei Dragan, preotul care a adoptat 3 copii orfani si care construieste un asezamant social pentru alti 20

 

Eroul zilei: Preotul care vrea să înfieze 20 de copii abandonațiParohia Nefliu, oras Magurele, Ilfov. Da, suntem in Romania secolului 21 si aici am gasit un om extraordinar in persoana Parintelui Andrei Dragan, preot paroh ortodox, un om cu principii de viata sanatoase si umane, cu o inclinatie deosebita spre situatia sociala a oamenilor dar in special a copiilor.

Parintele Andrei impreuna cu sotia sa a adoptat trei copii orfani minunati, copii care si-au gasit un nou camin plin de afectiune, de dragoste parinteasca, dar si perspectivele unui viitor asigurat de niste oameni si parinti dedicati principiilor familiei si comunitatii.

Parintele Andrei nu s-a oprit insa aici, intentionand sa "adopte" inca 20 de copii.

Este impropriu sa o numim adoptie si sigur ca douazeci de copii sunt prea multi pentru o familie simpla, de aceea si din dorinta a pune in practica acest vis, s-a inconjurat de un colectiv de oameni proveniti din diferite domenii, fie ca este vorba de ONG-uri, afaceri locale, companii multinationale si nu in ultimul rand autoritati ale statului roman. Iar singurul scop al acestui proiect este acela de a asigura un viitor micilor beneficiari si de a completa serviciile de asistenta sociala si protectia copilului oferite de catre sat. Asa s-a nascut proiectul "Ajut un copil", www.ajutuncopil.ro.

Cu toate ca Parintele Andrei cocheteaza cu ideea construirii unui asezamant pentru copiii orfani inca din anul 2007, de abia in 2014 s-au cristalizat reperele unui astfel de lacas, incepand cu o prima investitie de 200.000 RON. Suma a fost asigurata de Consiliul Local Magurele si cu sprijinul viceprimarului Narcis Constantin (actual primar), si a acoperit realizarea proiectului imobilului si turnarea fundatiei cladirii. Ulterior, in anul 2015, o noua transa de 100.000 RON, aport financiar venit tot din partea Consiliului Local Magurele, a permis realizarea structurii de rezistenta a primului nivel si turnarea placii celui de-al doilea.

Actualmente, lucrarile la constructie sunt sistate din lipsa de fonduri, dar alaturi de persoanele si organizatiile implicate, s-a constituit grupul de soc cu obiective foare clare pe termen scurt si mediu: asigurarea cadrului legal prin constituirea unui ONG, demararea unei campanii de strangere de fonduri si a unei campanii de constientizare a necesitatii unui astfel de asezamant social.

"Am infiat trei copii, pot sa infiez inca douazeci... Sigur, metaforic fiindca nu imi permite legea." spune zambind parintele Andrei.

"Oamenii ma cunosc si nu am nimic de ascuns. O fac doar pentru acesti copii, ei sunt viitorul, ei sunt speranta Romaniei. Si cred ca viitorul ni-l asiguram prin cei ce ne urmeaza, prin modul in care ii formam, ii educam si ii aducem la nivelul in care sa faca fata cerintelor actualei societati. Nu, nu este usor si nici nu sustin asta, dar ma bucur ca am alaturi oameni dedicati acestui vis, acestui scop si acestui proiect." declara Parintele Andrei Dragan pentru portalul Imparte.ro.

Noi ne bucuram ca exista astfel de oameni dedicati trup si suflet comunitatii, apreciem sacrificiile personale ale parintelui Andrei, apreciem implicarea financiara a Consiliului Local Magurele, dar in special apreciem eforturile actualei echipe de management cu toate aspectele pe care le implica, fie ca este vorba de tehnic, juridic, comunicational sau pur si simplu din spirit comunitar.

Amanute despre stadiul proiectului veti gasi intotdeauna pe site-ul www.ajutuncopil.ro.
De asemenea puteti vizita si pagina de Facebook a proiectului, https://www.facebook.com/Ajutuncopilro-624278901062612/.

Detalii si informatii suplimentare puteti afla si de la partenerul de proiect, Fundatia Sinergii pentru Viitor, www.sinvi.ro.

Va asteptam cu drag in a sustine proiectul "Ajut un copil", atat din punct de vedere al finalizarii constructiei cat si al sustenabilitatii ulterioare, va asteptam ca sponsori, donatori si voluntari.

Contact media:

Adrian Nicolescu, Administrator si Coordonator Relatii Publice Imparte.ro
E-mail: pr@imparte.ro
Tel: +4 0734 174 322

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro