Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileAdrian Cioroianu spune Cea mai frumoas─â poveste pe 31 august la Casa Artelor Sector 3
 

Adrian Cioroianu spune Cea mai frumoas─â poveste pe 31 august la Casa Artelor Sector 3

 

Adrian Cioroianu spune Cea mai frumoas─â povesteCurtea Veche Publishing are pl─âcerea de a anun╚Ťa participarea domnului Adrian Cioroianu la Ziua Limbii Române edi╚Ťia a IV-a, miercuri, 31 august, începând cu ora 18.00, unde va vorbi despre c─âr╚Ťile ap─ârute la Curtea Veche Publishing. Prin acestea autorul a reu╚Öit s─â fac─â în ultimii ani istoria mai accesibil─â publicului larg ╚Öi s─â demonstreze celor mici c─â istoria poate fi cea mai frumoas─â poveste.

Evenimentul, organizat cu ocazia Zilei Na╚Ťionale a Limbii Române, este realizat de Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 ╚Öi finan╚Ťat de Prim─âria ╚Öi Consiliul Local al Sectorului 3. Timp de dou─â zile, pe 30 ╚Öi 31 august, între orele 11:00 – 21:00, publicul este a╚Öteptat în “Amfiteatrul cu C─âr╚Ťi” din Curtea Casei Artelor de pe Bulevardul Mircea Vod─â nr.5, unde organizatorii au preg─âtit un Târg de Carte Româneasc─â, Spa╚Ťiu pentru lectur─â, Ateliere de crea╚Ťie pentru copii, Concursuri de recitat cu premii în c─âr╚Ťi, Prezent─âri de carte cu invita╚Ťi speciali ╚Öi Recitaluri de muzic─â ╚Öi poezie româneasc─â.

Adrian Cioroianu va vorbi despre cele dou─â volume inspirate de emisiunea 5 minute de istorie (TVR): “Cea mai frumoas─â poveste vol II: Nu putem evada din istoria noastr─â” (Curtea Veche Publishing, 2016) ╚Öi “Cea mai frumoas─â poveste vol I: Câteva adev─âruri simple despre istoria românilor” (Curtea Veche Publishing, 2013).

De asemenea, autorul va vorbi despre proiectul ini╚Ťiat de Curtea Veche Publishing ╚Öi pe care îl coordoneaz─â pentru a-i prezenta pe în╚Ťelesul copiilor ╚Öi tinerilor pe cei opt regi ╚Öi regine ale României într-o colec╚Ťie frumos ilustrat─â: “Carol I. Primul ╚Öi cel mai mare rege al românilor” (volum scris de Adrian Cioroianu al─âturi de Andrei Radu) ╚Öi “Maria a României. Regina care a iubit via╚Ťa ╚Öi patria” (volum scris al─âturi de Mihaela Simina). Ambele volume au ap─ârut la Curtea Veche Publishing în 2015 în colec╚Ťia pentru copii “Regii ╚Öi reginele noastre”.

Cel mai recent volum al autorului, “Cea mai frumoas─â poveste vol II: Nu putem evada din istoria noastr─â”, trateaz─â perioada imediat─â celui de-al Doilea R─âzboi Mondial, când România a intrat în sfera intereselor sovietice, pierzându-╚Öi identit─â╚Ťile care plasaser─â ╚Ťara în elita na╚Ťiunilor. Instaurarea regimului comunist, existen╚Ťa unui aparat represiv ╚Öi industrializarea ╚Ť─ârii au dus la m─ârirea ╚Öi dec─âderea unor corifei ai politicii culturale, totul încheindu-se cu declinul ╚Öi pr─âbu╚Öirea regimului ╚Öi, implicit, a conduc─âtorului. A╚Öadar este vorba despre o istorie la care mul╚Ťi dintre noi au participat ╚Öi pe care trebuie s─â o accept─âm, fiindc─â nu putem evada din istoria noastr─â.

Adrian Cioroianu spune Cea mai frumoas─â povesteAmbasadorul Adrian Cioroianu, Delegat permanent al României pe lâng─â UNESCO, profesor doctor la Facultatea de Istorie al Universit─â┼úii din Bucure┼čti, a publicat consistent în multe ziare ┼či reviste din ┼úar─â ┼či adesea a putut fi v─âzut — în calitate de colaborator sau realizator — în programe ale televiziunilor din România. Este autor al mai multor volume de istorie, culegeri de eseuri pe teme istorice sau politice, scenarii pentru documentare istorice de televiziune ┼či, mai recent, al unui roman.

Klarmedia, partener monitorizare de pres─â Curtea Veche Publishing.

Informa╚Ťii suplimentare:
Silvia Totu, PR Assistant Curtea Veche Publishing
silvia.totu@curteaveche.ro | 0741 033 930

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro

´╗┐
´╗┐´╗┐Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro