Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileARC peste Atlantic pentru autism! Andrew 2700 mile pentru 2700 ore terapie!
 

ARC peste Atlantic pentru autism! Andrew 2700 mile pentru 2700 ore terapie!

 

ARC peste Atlantic pentru autism!Pe 19 noiembrie 2017, peste 280 de ambarca┼úiuni au luat startul în Regata ARC, Atlantic Rally for Cruisers. Doar dou─â veliere au echipaj integral românesc, iar unul dintre ele este condus de un vis, o ╚Öans─â la recuperare ╚Öi o via╚Ť─â mai bun─â pentru copiii cu autism. Aurelian Bazgu, Adrian Vîrlan, R─âzvan Neagu, Sorin Sanda, Daniel Durigo, Daniela Bololoi, Eugen Radan ╚Öi Tiberiu Duma sunt cei 8 navigatori care au decis s─â dedice cea mai mare aventur─â a vie╚Ťii lor, traversarea Atlanticului la bordul velierului Andrew, copiilor speciali sus╚Ťinu╚Ťi de Asocia╚Ťia Help Autism. A╚Öa a luat na╚Ötere cea mai mare provocare de fundraising  prin care navigatorii doresc s─â transforme cele 2700 de mile marine ale cursei în 2700 de ore de terapie pentru recuperarea copiilor cu autism.  

ARC peste Atlantic pentru autism!Regata ARC este un vis pentru mul┼úi navigatori. Atrage, an de an, sute de ambarca┼úiuni cu peste 1000 de aventurieri la bord care î┼či propun s─â traverseze Oceanul Atlantic într-o curs─â de 2700 mile nautice (aproximativ 5200 km) din Gran Canaria spre Santa Lucia.

Ziua de ast─âzi, cea de-a 8-a din cele 21 de zile pe care echipajul velierului Andrew le va petrece înfruntând valurile Atlanticului, îi g─âse╚Öte pe locul 2 al categoriei la care concureaz─â. Cele 900 de mile parcurse s-au transformat deja, prin dona╚Ťii, în 1050 de ore de terapie. Îns─â mai e înc─â drum lung pentru navigatori c─âtre Finish ╚Öi pentru cei 500 de copii cu autism sus╚Ťinu╚Ťi de Help Autism, c─âtre recuperare.

Îi putem ajuta s─â transforme efortul, temerile, curajul de a naviga peste 2700 de mile de ocean, în tot atâtea ore de terapie pentru copiii cu autism.

Pe http://helpautism.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=5036  orice dona╚Ťie înseamn─â un pas mai aproape de copil─ârie pentru un copil cu autism. Oricine poate cump─âra mile marine ╚Öi d─ârui ore de terapie sau poate alege unul dintre pachetele de dona╚Ťie precum excursii la bordul velierului Andrew pe Marea Neagr─â, în Grecia, Spania Italia sau chiar în Caraibe.

Aventura celor 8 navigatori în cea mai mare traversad─â a Atlanticului poate fi urm─ârit─â pe: https://www.helpautism.ro/provocare-peste-atlantic-pentru-autism

ARC peste Atlantic pentru autism!Despre autism

Autismul este o afec┼úiune considerat─â drept una dintre cele mai frecvente tulbur─âri ale copil─âriei, mai frecvent─â decât cancerul, diabetul ┼či sindromul Down. Statisticile interna┼úionale ne arat─â c─â 1 din 68 de copii sufer─â de autism, iar datele înregistrate în ultimii ani în România indic─â o cre┼čtere continu─â a num─ârului acestora. Autismul poate s─â apar─â în orice familie, indiferent de ras─â, etnie, zon─â geografic─â, nivel de educa╚Ťie. Autismul nu se poate vindeca, dar printr-o interven╚Ťie timpurie intensiv─â, mul╚Ťi dintre ace╚Öti copii pot avea o via╚Ť─â normal─â. F─âr─â terapie, simptomele autismului ╚Öi comportamentele  disfunc╚Ťionale se agraveaz─â în timp. Interven╚Ťia este de durat─â iar costurile dep─â╚Öesc, de cele mai multe ori, veniturile unei familii.

Despre Help Autism

Asocia╚Ťia Help Autism se implic─â activ în derularea de programe de con╚Ötientizare a autismului, diagnostic precoce ╚Öi interven╚Ťie timpurie pentru copiii cu autism. Pe lâng─â activitatea sus╚Ťinut─â în schimbarea statutului autismului în România, asocia╚Ťia ofer─â servicii de terapie în cadrul celor 6 centre, 6 parteneriate public-private - cu Direc╚Ťiile de Asisten╚Ť─â Social─â ╚Öi Protec╚Ťia Copilului din Bucure╚Öti, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dâmbovi╚Ťa - ╚Öi la domiciliu,  desf─â╚Öoar─â cursuri de formare în terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri ╚Öi sedin╚Ťe de consiliere pentru p─ârin╚Ťi ╚Öi este co-organizator al Conferin╚Ťei Interna╚Ťionale ABA - ╚Ötiin╚Ťa care st─â la baza terapiilor de recuperare în autism.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro

´╗┐
´╗┐´╗┐Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro