Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabileANAF a actualizat Declaratia 230. Cei 2% pot fi acum distribuiti catre mai multi beneficiari.
 

ANAF a actualizat Declaratia 230. Cei 2% pot fi acum distribuiti catre mai multi beneficiari.

 

Formular 230 ANAF

Anul acesta, contribuabilii care au realizat pe parcusul anului 2016, venituri din salarii si/sau pensii, pot directiona 2% din impozitul pe venit datorat, catre mai multe entitati non-profit sau de cult, spre deosebire de anii precedenti cand acest lucru era posibil doar pentru o singura entitate.

Daca pana acum, contribuabilul trebuia sa aleaga o singura entitate non-profit, acum acesta poate instrui statul sa imparta cei 2% catre mai multe institutii sau cauze pe care le simpatizeaza. Sumele rezultate vor fi distribuite in mod egal si virate beneficiarilor selectati.

In urma acestei hotarari, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a emis o noua variata a Declaratiei 230, disponibila pe site-ul oficial, document ce contine in plus o anexa care poate fi multiplicata pentru fiecare beneficiar in parte.

Anexele se depun numai insotite de formularul 230, neputand fi depuse ulterior. In cazul in care se opteaza pentru un singur beneficiar, anexa nu mai este necesara.

Pentru ca promovam transparenta si corectitudinea, dorim ca aceste informatii sa fie cunoscute contribuabililor, lasand la latitudinea acestora alegerea ONG-urilor sau insitutiilor de cult, catre care vor directiona cei 2%.

Va reamintim ca Declaratia 230 trebuie depusa la Administratia Financiara de care apartineti, pana la data de 25 mai 2107, inclusiv.

Echipa Imparte.ro
Contact: info@imparte.ro

Articol realizat de:

Imparte.ro Imparte.ro
8 articole postate
Publica din: 2014-10-27
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro