Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabile9 creatori de materiale digitale inovative premia╚Ťi la concursul #Digitaliada
 

9 creatori de materiale digitale inovative premia╚Ťi la concursul #Digitaliada

 

Premiantii concursului #Digitaliada224 de materiale digitale educa╚Ťionale au fost înscrise în concursul #Digitaliada, iar dintre acestea, juriul a selectat 9 câ╚Ötig─âtori. În cadrul concursului, au fost deschise trei sec╚Ťiuni pentru înscrierea materialelor digitale - Aplica╚Ťii, Con╚Ťinut video ╚Öi Proiecte didactice. În cadrul fiec─ârei categorii au fost premiate trei materiale, valoarea total─â a premiilor fiind de 8.000 Euro. Câ╚Ötig─âtorii primesc echipamente digitale performante, astfel încât s─â-╚Öi sus╚Ťin─â în continuare munca de dezvoltare ╚Öi creare de con╚Ťinut educa╚Ťional digital. “Multe dintre materialele premiate promoveaz─â sau dezvolt─â activit─â╚Ťi de înv─â╚Ťare propuse în noile programe ╚Öcolare ╚Öi vizeaz─â în mod direct competen╚Ťe specifice profilului de formare. Am convingerea c─â aceasta este calea prin care un profesor inovativ demonstreaz─â c─â disciplina pe care o pred─â este un mijloc, ╚Öi nu un simplu scop în sine - iar mijloacele de înv─â╚Ťare digitale nu fac excep╚Ťie”, a declarat Ciprian Fartu╚Önic, cercet─âtor ╚Ötiin╚Ťific principal, Institutul de ╚śtiin╚Ťe ale Educa╚Ťiei.

#Digitaliada este un concurs care încurajeaz─â crearea de materiale digitale cu con╚Ťinut original ╚Öi open source, utile procesului de înv─â╚Ťare. Concursul de materiale digitale este organizat în cadrul Digitaliada, proiect de educa╚Ťie digital─â al Funda╚Ťiei Orange ╚Öi se adreseaz─â în principal cadrelor didactice din orice ╚Öcoal─â din România, dar ╚Öi persoanelor de peste 14 ani interesate s─â creeze ╚Öi s─â distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oric─ârei discipline ╚Öcolare din ciclul gimnazial.

Juriul celei de-a treia edi╚Ťii #Digitaliada a fost format din: prof. univ. dr. Radu Gologan, pre╚Öedinte al Societ─â╚Ťii de ╚śtiin╚Ťe Matematice ╚Öi coordonator al Lotului Olimpic de Matematic─â - pre╚Öedintele juriului; dr. Ciprian Fartu╚Önic, cercet─âtor ╚Ötiin╚Ťific principal, Institutul de ╚śtiin╚Ťe ale Educa╚Ťiei; Cristian Pa╚Ťachia - Development & Innovation Manager - Orange România; Georgiana Ro╚Öcule╚Ť - coordonator programe na╚Ťionale în cadrul Organiza╚Ťiei Salva╚Ťi Copiii;  Amalia Fodor, director Funda╚Ťia Orange. „Ne bucur─âm s─â descoperim creatori care revin în concurs, motiva╚Ťi s─â prezinte abord─âri digitale diferite ╚Öi care î╚Öi doresc s─â  contribuie la îmbun─ât─â╚Ťirea performan╚Ťei ╚Öcolare a elevilor. Ajuns la a treia edi╚Ťie, concursul #Digitaliada a reu╚Öit s─â creeze în platforma Digitaliada o comunitate a persoanelor pasionate de educa╚Ťia digital─â”, a declarat Amalia Fodor, director Funda╚Ťia Orange.

Câ╚Ötig─âtorii concursului #Digitaliada, edi╚Ťia a III-a:

SECȚIUNEA APLICAȚII

Premiul I - Radu Olteanu, publicitar din Bucure╚Öti, cu un proiect educa╚Ťional interactiv Acum 100 de ani, prima platform─â de Visual History din România ce urm─âre╚Öte s─â faciliteze în╚Ťelegerea perioadei Primului R─âzboi Mondial ╚Öi a Marii Uniri într-o manier─â digital─â. Premiul este un laptop performant cu licen╚Ťe, cu o valoare de aprox. 2.000 de euro.

Premiul II -  Iulian Dinu, fotograf ╚Öi videograf din jude╚Ťul Prahova, cu proiectul România altfel. Materialul reprezint─â cel mai complex tur virtual realizat în România ╚Öi con╚Ťine diverse aplica╚Ťii, fiind inclusiv compatibil VR. Premiul este un laptop performant cu licen╚Ťe, cu o valoare de aprox. 1.000 de euro.

Premiul al III-lea - Aurora Dumitrescu, profesor de geografie la Colegiul Economic “Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu, jude╚Ťul Gorj, cu aplica╚Ťia C─âl─âtorie virtual─â în Europa. Materialul este o pagin─â web care prezint─â, cu ajutorul imaginilor, peisajele naturale, antropice ╚Öi culturale din Europa ╚Öi con╚Ťine, inclusiv, teste de evaluare. Premiul este un telefon smart cu accesorii video, cu o valoare de aprox. 800 de euro.

SECȚIUNEA CONȚINUT VIDEO

Premiul I - Mircea Morar, profesor de fizic─â ╚Öi matematic─â la ╚ścoala Gimnazial─â “Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buz─âului, jude╚Ťul Covasna, cu materialul video Refrac╚Ťia luminii. Filmele prezint─â într-un format accesibil ╚Öi atractiv fenomenul de refrac╚Ťie a luminii, con╚Ťinând anima╚Ťii ╚Öi reprezent─âri grafice. Premiul este un laptop performant cu licen╚Ťe, cu o valoare de aprox. 1.500 de euro.

Premiul II - Gabriela Anton, designer instruc╚Ťional din jude╚Ťul Gala╚Ťi, cu mininara╚Ťiunea vizual─â Ce e substantivul?. Materialul reprezint─â o abordare contextualizat─â a lec╚Ťiei de predare-înv─â╚Ťare a acestei p─âr╚Ťi de vorbire ╚Öi îl are ca sprijin pe prietenul Burunducel. Premiul este un telefon smart cu accesorii video, cu o valoare de aprox. 800 de euro.

Premiul III - Carina Avram, profesor de biologie la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentar─â „Terezianum”, jude╚Ťul Sibiu, cu anima╚Ťia Inima ╚Öi circula╚Ťia sângelui. Materialul video prezint─â o scurt─â istorie a inimii ╚Öi alc─âtuirea acesteia. Premiul este o camer─â video, cu o valoare de aprox. 500 de euro.

SECȚIUNEA PROIECTE DIDACTICE

Premiul I - Gabriela Neculcea, profesor de matematic─â ╚Öi T.I.C la ╚ścoala Gimnazial─â Miron Costin ╚Öi ╚ścoala Gimnazial─â Nr. 10, jude╚Ťul Bac─âu, pentru proiectul didactic Alice 3 - Tehnici de deplasare. Proiectul are scopul de a familiariza elevii cu utilizarea mediului grafic interactiv Alice 3 pentru exersarea algoritmilor. Premiul este un laptop performant cu licen╚Ťe, cu o valoare de aprox. 800 de euro.

Premiul II - Dan Matei, profesor de istorie ╚Öi geografie la ╚ścoal─â Gimnazial─â Pui, jude╚Ťul Hunedoara, cu proiectul didactic în limba englez─â Globalization, National and European Identity. Materialul reprezint─â un scenariu didactic menit s─â familiarizeze elevii cu fenomene precum globalizarea, identitatea na╚Ťional─â ╚Öi european─â, diversitatea cultural─â. Premiul este o tablet─â, cu o valoare de aprox. 500 de euro.

Premiul III - Dorina Cojocaru, profesor de Limba ╚Öi literatura român─â la Liceul Teoretic „Sfânta Maria” ╚Öi ╚ścoala Gimnazial─â Nr. 26, jude╚Ťul Gala╚Ťi, cu proiectul didactic Poveste de iarn─â. Demersul didactic const─â în utilizarea tehnologiilor Web 2.0 (Google Docs ╚Öi Padlet) în cadrul orei de Limba ╚Öi literatura român─â, pentru a realiza împreun─â cu elevii o poveste colaborativ─â de iarn─â. Premiul este un hard extern, cu o valoare de aprox. 250 de euro.

Mai multe detalii despre materialele câ╚Ötig─âtoare aici.

Despre Digitaliada

Digitaliada este un program de educa╚Ťie digital─â care î╚Öi propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbun─ât─â╚Ťirea performan╚Ťei ╚Öcolare a elevilor.În cadrul programului, s-a dezvoltat platforma www.digitaliada.ro - un hub online de con╚Ťinut educa╚Ťional liber, folosit de elevi ╚Öi profesori din toat─â ╚Ťara. Platforma g─âzduie╚Öte anual concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajeaz─â crearea de con╚Ťinut original ╚Öi open source ce poate fi utilizat în procesul de înv─â╚Ťare. Digitaliada se desf─â╚Öoar─â cu avizul Ministerului Educa╚Ťiei Na╚Ťionale. 

Despre Funda╚Ťia Orange

Funda╚Ťia Orange este o organiza╚Ťie non-profit care se implic─â în via╚Ťa comunit─â╚Ťii prin realizarea de proiecte de filantropie menite s─â aduc─â schimb─âri pozitive în via╚Ťa persoanelor dezavantajate. În cei peste 6 ani de activitate, Funda╚Ťia Orange a investit peste 6,5 milioane de euro in proiecte de educa╚Ťie digital─â pentru persoane defavorizate ╚Öi în proiecte de s─ân─âtate, educa╚Ťie, cultur─â în beneficiul persoanelor cu deficien╚Ťe de vedere ╚Öi/sau de auz, în scopul integr─ârii lor sociale. Pentru mai multe informa╚Ťii v─â rug─âm vizita╚Ťi www.fundatiaorange.ro ╚Öi www.digitaliada.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro

´╗┐
´╗┐´╗┐Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro