Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabile22 de micuti de la Gradinita Miron Costin din judetul Neamt au nevoie de ajutorul nostru!
 

22 de micuti de la Gradinita Miron Costin din judetul Neamt au nevoie de ajutorul nostru!

 

22 de micuti de la Gradinita Miron Costin din judetul Neam au nevoie de afutorul nostru!Cateva zile au mai ramas pana la inceputul anului scolar, zile in care toti parintii fac pregatiri pentru invataceii care de abia asteapta sa se reintalneasca cu colegii, iar cei mai mici sa ia contact cu noua casuta in care isi vor petrece cateva ore zilnic.

Fie ca unii merg la gradinita si altii la scoala, fie ca pentru unii va fi prima intalnire cu cei ce le vor calauzi pasii in ale educatiiei, iar pentru altii doar o continuare a jocului din care isi doresc sa iasa castigatori, nu toti au parte de bucuria de a avea tot ce este necesar in aceste momente. Si este de la sine inteles cum se vor simti micutii ale caror familii nu au posibilitatea de a le asigura nici macar strictul necesar.

Gradinita Miron Costin"Sunt profesor-educator  titular la Gradinita Miron Costin, sat Miron Costin, comuna  Trifesti, judetul Neamt, singurul educator barbat din Neamt  si unul din cei cinci din Romania. Am terminat facultatile  de Drept, Teologie si Psihologie-Pedagogie si am predat  religia 10 ani. La titularizare am fost printre primii, cu o  nota destul de mare si am obtinut catedra de educator la  Gradinita din Miron Costin. Cand am ajuns aici, am ramas  profund dezamagit de conditiile gasite si de posibilitatile materiale ale familiilor ai caror copii imi sunt invatacei. Dar nu am renuntat si incerc sa ajut cu ce pot la  educarea acestor copii, cu toate ca saluriul de invatator nu imi permite sa contribui prea mult" ne spune Nicu Lucian Todirica.

Anul acesta Nicu are 22 de "aricei" cu  varste cuprinse intre 3 si 5 anisori, 3 la grupa mica, 9 la grupa  mijlocie si 10 la grupa mare. 22 de suflete inghesuite intr-un spatiu de proximativ 16 mp, intr-o cladire din 1975, al carei mobilier dateaza din anii '80. "In aceste conditii, conditii, micutii vin la gradinita doar pentru a manca "cornul" guvernului si a se juca cu cele cateva jucarii primite de la binevoitori" spune Nicu.

Gradinita Miron CostinNoi spunem ca putem face mai mult, ca putem pune mana de la mana sa ajutam acesti micuti, cu ce avem, si cu ce ne prisoseste, cu rechizite constand in carti de colorat, caiete, hartie, creioane colorate, carioci, jocuri si jucarii, pentru ca investind in copii, investim in viitor.

Donatiile se pot face sau pot fi trimise la sediul Imparte.ro din Bucuresti, sector 2, B-dul Carol I, nr. 64
Contact: admin@imparte.ro, telefon: 0734 174 322

De asemenea, il puteti contacta in mod direct pe Nicu Lucian Todirica la telefon 0752 219 902, e-mail: luciantodirica32@yahoo.com

Multumim tuturor pentru implicare!
Echipa Imparte.ro

Articol realizat de:

Imparte.ro Imparte.ro
8 articole postate
Publica din: 2014-10-27
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro