Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStiri si evenimente caritabile19 noiembrie - Ziua Mondiala a Toaletei
 

19 noiembrie - Ziua Mondiala a Toaletei

 

Astazi, 19 noiembrie, in intreaga lume se sarbatoreste Ziua Mondiala a Toaletei si, cu aceasta ocazie, Organizatia Mondiala a Toaletei reaminteste tuturor ca, in secolul XXI, 2,5 miliarde de oameni nu au acces la o astfel de instalatie sanitara de baza sigura si curata, existand o adevarata criza a igienei care, la randul ei, propaga alte probleme.

Astfel, pana in 2015, cele mai afectate regiuni Ziua Mondiala a Toaleteivor fi, exact cum se intampla si in prezent, Africa sub-Sahariana (31% din locuitori au toaleta), Asia de Sud (36%) si Oceania, insulele din regiunea tropicala a Oceanului Pacific (53%), scrie portalul manager.ro.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, jumatate dintre locuitorii tarilor aflate in curs de dezvoltare sunt afectati de boli provenite din lipsa igienei sau a apei murdare, in timp ce Banca Mondiala afirma ca lipsa toaletelor provoaca pierderi anuale de 260 de miliarde de dolari.

Ziua Mondiala a Toaletei se sarbatoreste in fiecare an pe data de 19 noiembrie. Decizia de a celebra aceasta zi, in vederea evidentierii problemelor legate de lipsa accesului la acest tip de instalatie sanitara la nivel global, a luat nastere in 2001, la initiativa ONG-ului cu acelasi nume.

sursa foto: cnet.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Ziua Mondiala a Sanatatii, sarbatorita si in Romania

Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale, 10 octombrie

Programul "Impreuna pentru o sanatate mai buna", un ajutor imens pentru copiii din zonele rurale

De ce refuza Matt Damon sa mai foloseasca toaleta

Comunitate imparte.ro
 

Afla cum poti cere ajutor

Pagina de presa

Scrie pe imparte.ro