Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roStatisticiStudiu: Fundatiile risca sa-si piarda sustinatorii daca nu se folosesc de competentele digitale
 

Studiu: Fundatiile risca sa-si piarda sustinatorii daca nu se folosesc de competentele digitale

 

Fundatiile caritabile se tem ca isi vor pierde sustinatorii daca nu isi folosesc la maximum competentele digitale. Studiul asociatiei de binefacere "Lasa" indica faptul ca 7 din 10 organizatii caritabile (78%) sunt de parere ca in acest sector strangerea de fonduri si donatiile vor avea de suferit din cauza lipsei competentelor digitale.

Mai bine de jumatate dintre respondenti (56%) spun ca fundatiile lor au nevoie de pregatire pentru a-si spori competentele digitale, iar 55% sustin ca acestea ar trebuie o prioritate pentru staff-ul organizatiilor.

Sondajul realizat de "Lasa" a adunat puncte de vedere ale unor organizatii caritabile din Marea Britanie in legatura cu utilizarea calculatorului si competentele digitale. In total, au fost chestionate 334 de persoane din cadrul acestor fundatii.

Doua treimi dintre respondenti spun ca mult discutatele competente digitale sunt esentiale pentru organizatiile din care fac parte si ca, fara ele, nu-si pot desfasura activitatea. De asemenea, 21% dintre cei care au raspuns la sondajul "Lasa" cred ca este nevoie de competente digitale in intreaga organizatie, de la conducere pana la simpli angajatii.

In conditiile in care acest sector nu este receptiv la tehnologiile promovate cu ajutorul calculatorului, 77% dintre cei chestionati si-au manifestat temerea ca isi vor pierde sustinatori din cauza faptului ca nu vor putea comunica efectiv cu ei.

O alta temere manifestata de 56% dintre respondenti este aceea ca fundatiile caritabile nu vor putea sa ajute foarte multi oameni decat in momentul in care vor apela la serviciile digitale.

"Cercetarea arata cat de mult se bazeaza acest sector pe tehnologia digitala, care trebuie sa fie inima a tot ceea intreprinde fiecare organizatie. Competentele digitale trebuie sa primeze. Fundatiile caritabile trebuie sa nu rateze oportunitatile pe care aceasta tehnologie le ofera pentru strangerea de fonduri, comunicatii si servicii. In caz contrar, vor ramane in urma", este de parere Terry Stokes, CEO-ul Lasa.

Citeste si:

Pinterest pentru ONG

Sursa foto: nebusiness.co.uk

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Top Fundatii dupa bugetul gestionat in 2009

Romanii mai degraba ar face donatii decat voluntariat pentru ONG

Cand ONG-urile cer timp, oamenii doneaza mai multi bani

Comunitate imparte.ro
 

Retele sociale:

Abonare newsletter: